Actualitat

Monuments de la Generalitat renova la seva pàgina web

La pàgina web de Monuments mostra l’activitat dels monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya que gestiona l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Amb la renovació, la web incorpora el sistema de venda d’entrades en línia per internet

22/07/2020 / Administrator User

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha renovat la imatge de la web dels Monuments i Jaciments propietat de la Generalitat de Catalunya. L’actualització de la web s’ha impulsat amb l’objectiu de millorar l’experiència de visita dels usuaris, fent-la més atractiva visualment i aportant noves solucions tecnològiques com la venda online d’entrades.

La web recull i presenta la informació referent als 19 conjunts patrimonials que gestiona l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i s’ha redissenyat amb la voluntat d’oferir al públic la possibilitat de conèixer aquest ric patrimoni a través d’internet. Per fer-ho, s’ha millorat la qualitat i el nombre d’imatges corresponents als monuments, s’han habilitat les eines necessàries per oferir continguts audiovisuals i s’ha desenvolupat un motor de cerca per estar al dia de les nombroses activitat que es duen a terme als monument.  Aquesta eina permet cercar les activitats que es realitzen als monuments per edats, en funció de la seva tipologia (visites guiades, visites teatralitzades, concerts, conferències, arts escèniques...), per monuments o per data.

A nivell tècnic, la principal novetat que incorpora el projecte és l’habilitació del sistema de venda d’entrades en línia  que permetrà agilitzar la compra de les entrades als monuments, tant pel que fa a les visites, com a les diverses activitats culturals que s’hi realitzen. La web incorpora també un apartat amb la informació de l’oferta educativa de l’Àrea de Monuments i Jaciments i un espai de consulta dels projectes de recerca que es porten a terme als monuments. La web es pot visitar en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) i s’adapta als diferents dispositius digitals.  

Pel director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, la renovada web “contribuirà enormement a fer visible el patrimoni del país” i, a més, “serà una eina indispensable per encarar el present i el futur de la difusió del nostre patrimoni”.

L’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural gestiona els següents conjunts patrimonials:  Castell de Miravet, Casa Museu Prat de la Riba, Casa Museu Rafael Casanova, Castell de Cardona, Torre de la Manresana, Canònica de Santa Maria de Vilabertran, Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, Convent de Sant Bartomeu, Reial Monestir de Santes Creus, Cartoixa d'Escaladei, Castell Monestir d'Escornalbou, Castell de Claramunt, La Roca dels Moros, Ciutat ibèrica del Molí d'Espígol, Poblat ibèric del Coll del Moro, Ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles i Estudi Taller Carles Fontserè.

Logo

accessibilitémentions légales | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural