23è Cap de Setmana Ibèric a Ullastret | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Planifica't l'agenda

23è Cap de Setmana Ibèric a Ullastret

07/10/2023
08/10/2023
Ciutat Ibèrica d'Ullastret
Ullastret
Consulta a la descripció
A consultar
Públic general, Famílies
Altres
Qui és qui a a la societat ibèrica? Per abordar aquesta pregunta hem preparat una sèrie d’activitats que ens aproparan a les dones i als homes que varen habitar els mateixos espais que nosaltres fa més de dos mil anys. Us convidem a viure el 23è Cap de Setmana Ibèric a tots els jaciments de la Ruta dels Íbers. Consulta les activitats més abaix.
Reserva prèvia necessària
972179058

Més informació Cerca més activitats

Dissabte 7 

16.30 h
Visita guiada a la residència aristocràtica de la ciutat ibèrica d’Ullastret: Els pobles ibers, que ocupaven la franja oriental de la península Ibèrica entre els segles VI i II aC., com la resta de pobles del Mediterrani oriental d’aquest període, tenien una estructura social que es caracteritza per l’existència de fortes desigualtats internes. Us proposem una visita guiada a la residència aristocràtica de la ciutat ibèrica d’Ullastret, a càrrec de l’equip d’arqueòlegs del jaciment, on explicarem les evidències arqueològiques que mostren aquestes desigualtats socials existents a la societat ibèrica.
Activitat adreçada a tots el públics.

Diumenge 8

De 10 h a 18 h
Jornada de portes obertes: Durant tota la jornada els visitants podran gaudir de portes obertes al jaciment i museu monogràfic de la ciutat ibèrica d’Ullastret.
Activitat adreçada a tots el públics.
No cal reserva prèvia.
 
11 h
Gimcana Qui és qui a la ciutat ibèrica d’Ullastret: Els indigets, com tots els pobles ibers, estaven organitzats en diferents estaments socials. Hi havia grans diferències entre la població que vivia a la ciutat ibèrica d’Ullastret. Una gran part de la població es dedicava a les tasques més bàsiques per abastir la ciutat, mentre que una altra desenvolupava altres activitats com l’artesania o el comerç. I per sobre d’aquests hi havia les elits que governaven la ciutat. Estàs a punt per descobrir cadascun dels racons d’Indika i veure què hi amaga? Et proposem que participis d’aquesta gimcana per conèixer qui és qui a la ciutat ibèrica d’Ullastret. T’ho perdràs?
Activitat adreçada a públic familiar.
 
12.30 h
Tast de vi comentat 'Què bevien les elits iberes?' Què bevien els ibers, vi o cervesa? Sabem que la societat ibera produïa i consumia cervesa, però els ibers tenien vinyes i feien vi? Us proposem fer una visita a la ciutat ibèrica d’Ullastret amb tast de vins DO Empordà. Tothom es podia permetre consumir els mateixos productes? Quines begudes produïen i consumien els ibers indigets? Intentarem donar resposta a aquests enigmes mentre passegem per la capital de la tribu dels indigets amb una copa de vi.
Activitat adreçada a públic adult.