Els medicaments a Catalunya. Empresa, ciència i innovació per a la salut | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Planifica't l'agenda

Els medicaments a Catalunya. Empresa, ciència i innovació per a la salut

19/04/2022
19/04/2023
Rambla d'Ègara, 270 08221
Terrassa
Públic general
Exposició
L’exposició mostra l’evolució científica i tecnològica que ha experimentat la fabricació de medicaments a Catalunya. Fa un recorregut des de les antigues botigues d’apotecari a l’actual fabricació industrial de medicaments, passant per les farmàcies tradicionals o l’ús de remeis casolans.

Més informació Cerca més activitats
La mostra, que és una producció conjunta del MNACTEC i la Fundació Uriach, s’estructura en 6 àmbits, que tracten des dels primers tipus de medicaments a la Catalunya preindustrial fins a l’actual indústria farmacèutica i al natural consumer healthcare, un nou model basat en la natura aparegut els últims anys.

A l’exposició s’hi mostren objectes de diferents èpoques que han contribuït a l’evolució i desenvolupament dels medicaments i de la indústria farmacèutica catalana, entre els quals destaquen: un alambí de 1870, propietat dels laboratoris del Dr. Andreu i que forma part de la col·lecció d’objectes científics del MNACTEC, i un llibre de comptes manuscrit de l’any 1783, propietat de la Fundació Uriach.