Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Planifica't l'agenda

Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país

25/11/2021
21/01/2022
Arxiu Nacional de Catalunya.
Sant Cugat del Vallès
Públic general
Exposició
Amb motiu de la celebració de l’Any Joan Triadú, la mostra pren com a element central el torrent incansable d’activisme cultural i polític desplegat per Joan Triadú durant setanta-cinc anys i té l’objectiu de posar de relleu l’enorme llegat de futur, en continguts i en valors, que ens ha regalat com a comunitat.

Més informació Cerca més activitats
L’exposició repassa aquesta intensíssima trajectòria a través del fil conductor que representen les imatges i els documents propis del personatge al fons Joan Triadú i Font | ANC1-667 de l’Arxiu Nacional de Catalunya. Durant els seus darrers anys, conscient del valor del seu llegat patrimonial, va voler que es conservés al principal arxiu públic de la Generalitat. El va ingressar entre els anys 2004 i 2005 i des d’aleshores, inventariat i amb la descripció accessible a través de la xarxa, constitueix no només un testimoni viu de la seva capacitat de treball, creació i activisme, sinó també un observatori precís i eloqüent de la vida cultural catalana, durant moltes dècades del que ell mateix va batejar com un segle d’or de la cultura catalana.

L’exposició, repassa, doncs, temàticament i cronològica, amb vocació de síntesi i d’arribar a tothom, l’acció fructífera de Joan Triadú i Font com un dels principals referents de la cultura catalana del nostre temps, a través de l’anàlisi del seu activisme patriòtic, formatiu, i literari i cultural.

La nostra Comunitat

#patrimonigencat