NAUFRAGIS història submergida | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Planifica't l'agenda

NAUFRAGIS història submergida

28/04/2022
25/12/2022
Museu d'Arqueologia de Catalunya MAC - Barcelona. Passeig de Santa Madrona, 39 08038
Barcelona
Públic general
Exposició
Al fons dels oceans, dels mars, dels rius i dels llacs del nostre país i planeta, s’hi amaga una memòria fascinant, una història submergida, que mereix ser coneguda, conservada i transmesa a generacions futures. Coneix la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català i el Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC).

Més informació Cerca més activitats
L’exposició Naufragis. Història submergida vol donar a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català, i, alhora, la important tasca d’estudi, salvaguarda i protecció del mateix que, des  del 1992, realitza el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), a l’ocasió del 30è aniversari de la seva creació. La mostra pretén a més ampliar el coneixement públic que es té de l’arqueologia subaquàtica, i retre un homenatge als homes i dones que l’han impulsat i l’impulsen, tan a Catalunya com arreu del món.

Una exposició per veure... i viure!

L’exposició, a l’abast de tots els públics, s’estructura en quatre grans àmbits: “exploradors del mar”, “de vaixells i mariners”, “excavant sota l’aigua” i “un patrimoni a protegir”. En ells s’exposa  una acurada selecció de més de dos cents objectes procedents de les excavacions realitzades pel CASC durant els últims 30 anys i de diversos museus i col·leccions d’arreu del país, alguns d’ells mai mostrats al gran públic. L’escenografia de la mostra, que ocupa 1000 m2, evoca un fons marí. Diversos elements audiovisuals, alguns de gran format, ritmen i reforcen la vocació immersiva del muntatge. Vine i escolta les històries que s’amaguen al fons del mar! Aprèn com treballen els professionals que es dediquen a l’arqueologia subaquàtica!

Comissariada per: Rut Geli, Xavier Nieto i Gustau Vivar