Centre Miró | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Centre Miró Paisatges de joventut
T
Tot i néixer a Barcelona i morir a Palma de Mallorca, la relació del pintor Joan Miró amb Mont-Roig del Camp va ser constant durant 65 anys, des que va instal·lar-s’hi amb la família als 18 anys per recuperar-se d’una llarga malaltia. En aquest municipi del Baix Camp, on va passar la majoria dels estius, va descobrir el mar i la vida al camp, en un paisatge allunyat de la ciutat que va ser clau per a la seva carrera artística.
 
Amb l’objectiu d’interpretar i difondre la relació del pintor amb el municipi, el 2004 es va posar en marxa el Centre Miró. Situat a l’Església Vella, el museu mostra 22 reproduccions facsímils d’obres realitzades entre 1911 i 1923 inspirades en Mont-Roig del Camp, inclosa La Masia, un dels seus quadres més universals. Com a obra original destaca el tapís El llangardaix de les plomes d'or, realitzat conjuntament amb Josep Royo el 1989.
 
La proposta del museu es completa amb tres documentals que vinculen Miró i el poble que li va servir de font d’inspiració artística.

Planifica la visita

Què puc fer?
Complementa la visita amb l’itinerari Mirar Miró Mont-roig (3 MR), una original ruta que ressegueix els indrets del poble que van inspirar l’artista a partir de cinc colors claus en la seva obra: el roig, el blau, el verd, el groc i el negre.
Serveis
Accessibilitat
Horaris
Preus
Contacte
Centre Miró
C. Major, 2
43300 Mont-roig del Camp (Tarragona)
Tel. (+34) 977837337 Veure localització
On menjar i dormir?