Activitats

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
Concert Inaugural - Galilea - 15 de juliol
Quan?

Dissabte, 15 de juliol

On?

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes

Preu
Consultar web

CONCERT INAUGURAL
GALILEA

20.00 h

CORAL CÀRMINA
DANIEL MESTRE, direcció
EMILI BLASCO, piano

Dissabte, 15 de juliol

PROGRAMA

Zoltan Kodály (1882.1967)
Carmen nr. II d'Horaci

Johann Sebastian Bach (1685.1750)
Jesu, meine Freude, BWV 227

  1. Choral: Jesu, meine Freude (Jesús, joia meva)
  2. Motet: Es ist nun nichts Verdammliches (Ja no hi ha cap mena de condemnació)
  3. Coral: Unter deinem Schirmen (Sota la vostra protecció)
  4. Tercet: Denn das Gesetz (Perquè la llei de l'esperit)
  5. Coral (lliure): Trotz dem alten Drachen (Malgrat el drac vell)
  6. Motet (Fuga): Ihr aber seid nicht fleischlich (Vosaltres, però, no sou de carn)
  7. Coral: Weg mit allen Schätzen! (Fora tots els tresors!)
  8. Tercet: So aber Christus in euch ist (Però si el Crist és en vosaltres)
  9. Coral (lliure): Gute Nacht, o Wesen (Bona nit, oh, existència)
  10. Motet: So nun der Geist (I si l'Esperit)
  11. Coral: Weicht, ihr Trauergeister (Ploreu, esperits de dol)

Pere Rabassa (1683-1767)
Sanctus (del Rèquiem)

Frederic Mompou (1893-1987)
La vaca cega (Poema: Joan Maragall)

Joaquim Homs (1906-2003)
Agnus Dei (de la Missa "a capella")

Pau Casals (1895-1973)
O vos omnes

Salvador Brotons (n. 1959)
Retorn del goig (de Viatge al mite op. 60)

Carles Prat (n. 1985)
O Magnum mysterium

Adrià Barbosa (n. 1985)
"Origen" de Tu es Petrus

Raimon / Arr. Adrià Barbosa
Contra la por - Raimon

Carlota Baldrís (n. 1960)
VIRI GALILEI
Estrena absoluta (obra encàrrec del festival)

CORAL CÀRMINA

Fundada l'any 1972 pel mestre Jordi Casas i Bayer, la Coral Càrmina ha esdevingut un dels cors de referència en el món coral català en els darrers 49 anys.

Ha estat dirigida en diferents etapes per Josep Pons, Francesc Guillén, Josep Vila, Alfred Cañamero, Montserrat Ríos, Fernando Marina i Gorka Sierra. Des del 2013 Daniel Mestre n'és el director.

El cor ha treballat també amb directors de prestigi internacional com Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Christopher Hogwood, Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Andrew Parrott o Ton Koopman, entre molts altres.

El seu repertori abasta des de la polifonia medieval fins a les composicions més actuals, però la Coral Càrmina ha tingut sempre un interès especial pels compositors catalans contemporanis, com mostra la seva participació en l'estrena d'obres de F. Mompou, F. Homs, M. Valls, J. Guinjoan, J. Soler o X. Benguerel. Destaquen les estrenes de La arboleda de S. Brotons, Essències del mallorquí D. León, El Mirador de J. Vila o les Homilies V i VI d'A. Carbonell, estrenada el 2013 a l'Auditori de Barcelona amb la Cobla de Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. Recentment ha encarregat i estrenat obres de Joan Magrané, Concepció Ramió, Carles Prat, Pol Requesens, Adrià Barbosa, Josep Maria Guix i Xavier Pagès Corella.

Des del 1986 fins al 2002 fou el cor col·laborador de l'Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya, amb la qual va interpretar més de 75 obres simfonicocorals en més d'un centenar de concerts.

Aquesta dilatada experiència i la contínua aposta per la qualitat i expressivitat vocal li han permès seguir participant activament a les grans sales de concerts i amb orquestres nacionals i internacionals en produccions entre les quals destaquen el Rèquiem de G. Fauré, el Lobgesang de F. Mendelssohn, el Rèquiem de W.A. Mozart, la Passió segons Sant Joan de J.S. Bach, Un rèquiem alemany de J. Brahms, el Carmina Burana de K. Orff, The Armed Man: A Mass for Peace de K. Jenkins o la Gran Missa en do menor de W.A. Mozart.

El cor ha actuat arreu de Catalunya, a l'Estat Espanyol i en diferents països d'Europa. Són destacables la seva participació en la inauguració dels Auditoris de Barcelona i de Madrid o en l'acte d'Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona'92; més recentment la Coral Càrmina ha estat convidada a cicles de gran prestigi com el XIX Otoño Musical Soriano (2011), el Festival de Música d'Arles (2012), el Festival Piano Prestige de Béziers (2011 i 2013), el Festival Grec de Barcelona (2012), o la Folle Journée de Nantes (2011 i 2013). També ha actuat recentment a L'Auditori i al Concert de la Mercè amb la Banda Municipal de Barcelona sota la direcció de Salvador Brotons i cal destacar la seva participació amb la Fura dels Baus i diversos artistes al Gran Concert per a les persones refugiades organitzat per "Casa nostra, casa vostra" al Palau St. Jordi l'11 de febrer del 2017.

Càrmina ha realitzat diversos enregistraments entre els quals destaquen Tosca amb el director A. Rahbari, L'altra naixença del rei en Jaume de Gerhard amb E. Colomer, A vision of Ariel de Saminsky amb J. Mester, el Psalm 126 de Philip Glass amb K. A. Rickenbacher, l'Stabat Mater de S. Brotons i El Llibre Vermell de X. Benguerel.

EMILI BLASCO, piano

Cursa estudis superiors de piano i música de cambra al Conservatori Superior Municipal de Barcelona amb Antoni Besses.

Obté el 1r Premi a la 8a Mostra de Música de Cambra organitzada per la Generalitat de Catalunya (1992) i el 2n Premi del concurs patrocinat per la Fundació de Música R. Parramon (1993). Fa concerts amb Joventuts Musicals arreu de Catalunya i assisteix a cursos amb Frederic Gevers i Ilse Graubin.

Becat pel Ministerio de Asuntos Exteriores realitza estudis de postgrau a l'Akademia Chopin de Varsòvia, on treballa amb Edward Wolanin i Andrzej Stefanski i on acaba amb les màximes qualificacions. Fa recitals a Polònia de piano sol i de música de cambra.

Posteriorment fa concerts als principals auditoris del nostre país i de països com els EUA (Lincoln Center de Nova York), Itàlia (Verona) o Veneçuela.

Estrena obres d'autors contemporanis, com Joan Guinjoan, Salvador Brotons, Llorenç Balsach, Josep Soler, Josep Lluís Guzman, Antoni Besses, Francesc Taverna-Bech, Joan Comellas, Josep Cercós i Manuel Oltra. Té un interès especial pel repertori d'Enric Morera, Francesc Alió, Jaume Pahissa, Antoni Massana, Tomás Buxó, Manuel de Falla, Eduard Toldrà, Ricard Lamote de Grignon, Frederic Mompou i Joan Massià.

Ha fet diversos enregistraments per a Radio Nacional, Catalunya Música, TV3 i destaquen diversos CD amb La Mà de Guido.

Actualment és pianista repertorista de l'Escola Superior de Música de Catalunya i també pianista de dansa clàssica a l'Institut Escola Artística Oriol Martorell. Col·labora habitualment amb Càrmina i altres cors de Barcelona.

DANIEL MESTRE, direcció

Nascut a igualada i format a l'Escolania de Montserrat amb Ireneu Segarra i als Conservatoris de Badalona i Barcelona, on estudia violí, piano i cant, es gradua en Direcció d'Orquestra amb les màximes qualificacions al Conservatori de Viena amb Reinhard Schwarz i Georg Mark.

Ha sigut Director del Cor de l'Òpera de Ciutat del Cap (Sud-àfrica) on debuta al capdavant de la Cape Philharmonic amb La Traviata i dirigeix altres òperes, concerts i gales; Director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i del Gran Teatre del Liceu amb òperes como Elisir d'amore, Cléopatre, Parsifal, La Bohème o Il Trovatore; Director titular del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada i des del 2013 de la Coral Càrmina.

És professor al Conservatori Superior de Música del Liceu -com a director de la seva Jove Companyia d'Òpera ha dirigit diversos títols de Mozart, Rossini, Puccini, Menotti, Donizetti, Bizet, Von Suppé o Toldrà- i de l'ESMUC, on ha dirigit el seu Taller d'Òpera amb òperes de Mozart, Britten, Donizetti o Händel, el Conjunt s. XX, Conjunt de Música Antiga i Orquestra Simfònica. Ha dirigit algunes de les orquestres més importants del país i ha sigut convidat a diversos festivals internacionals a Itàlia, Hongria, Argentina, Xina i Colòmbia.

Ha enregistrat diversos CDs per a Columna Música i Ficta i per a les ràdios austríaca i sud-africana, RNE-Radio Clásica i Catalunya Música.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural