Activitats

Ciutat ibèrica del Molí de l'Espigol
21è cap de setmana ibèric a Tornabous
Quan?

2 i 3 d'octubre de 2021

On?

Ciutat ibèrica del Molí de l'Espigol

Preu
Totes les activitats són gratuïtes

21è cap de setmana ibèric a la Ciutat Ibèrica del Molí d’Espígol de Tornabous

2 i 3 d'octubre de 2021

Com cada any pel primer cap de setmana d'octubre es presenta una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l'esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya.

Cada any s'escull un tema sobre el qual se centrarà aquesta gran festa. Aquest 21è Cap de Setmana Ibèric es dedicarà a les xarxes de comunicació de la societat ibèrica. Tot i no haver-hi eines tan potents com les autopistes actuals o Internet, les societats ibèriques estaven molt en contacte entre elles. El comerç, tant terrestre com marítim, apropava cultures i pobles a intercanviar idees i productes. Tot i estar els poblats allunyats entre ells, existien forts lligams entre les seves gents. Potser els ibers no tenien xarxes socials, però estaven molt al dia de les notícies que hi passaven al seu voltant!

21è cap de setmana ibèric

PROGRAMA

Dissabte

· Activitat familiar – “Un dia de mercat al Molí d’Espígol” – 11.30 h
· Visita guiada – 12.30 h
· Tast cervesa Iberika – 13.30
· Visita guiada – 17.00 h

Diumenge
· Visita guiada – 10.30 h
· Activitat familiar – “Un dia de mercat al Molí d’Espígol” – 11.30 h
· Tast cervesa Iberika – 13.30 h

Totes les activitats són gratuïtes. Places limitades amb reserva prèvia al 977 638 556 i a reservesmonuments.acdpc@gencat.cat

Un dia al mercat al Molí de l'Espígol
és apta per a tots els públics indiferentment de l’edat o procedència. Els visitants podran gaudir d’una visita molt engrescadora basada en el joc com a eina d’aprenentatge i fomentant la comunicació, la creativitat, la cooperació o el treball en equip, entre d’altres. Perquè aquest és el tema del cap de setmana ibèric d’aquest any! Relacions i comunicacions entre assentaments ibers i cultures orientalitzants. Els visitants podran reviure i conèixer com es desenvolupaven els mercats de la protohistòria i com eren aquestes relacions entre diferents poblats ibers. Participaran en la manufactura d’un producte local a partir de les diferents relacions culturals que s’estableixen per aconseguir tant les matèries primes necessàries per a la seva producció, com productes forans provinents dels pobles d’orient (fenicis, etruscos i grecs) amb els seus objectes considerats de luxe per la societat ibèrica: com eren els tints, els perfums, els salaons, el vi, etc.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural