activitats educatives

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
Treasure hunt al cap de Creus
Quan?

Tot l'any

On?

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes

L’acció se situa al mes d’abril del 1409. Al cap de pocs dies, el 3 de maig de 1409 se celebrarà l’Any Sant al monestir. Aquest any, els monjos han aconseguit una relíquia preciosa, el queixal de sant Valeri. Els monjos ja han anunciat als quatre vents la presència d’aquesta relíquia i milers de persones pelegrines aniran fins al monestir per venerar-la… Però la relíquia ha desaparegut i caldrà tot l’enginy de l’alumnat per poder trobar-la.

Tot l'any

L’alumnat haurà de recórrer diferents indrets de la muntanya i, tot descobrint l’empremta que hi ha deixat la vida feudal, ha de col·laborar per poder assolir l’objectiu final.

Aquesta activitat combina diferents dinàmiques. Si bé hi predominen els exercicis de lògica i deducció, també es realitzen exercicis d’orientació, dinàmiques de pensament divergent i sobretot es requereix del treball en equip i col·laboratiu sense el qual no és possible la resolució de l’enigma final i, per tant, la troballa del tresor.

Nivell educatiu: educació secundària

Durada: 2 h

Recomanacions per a l’etapa de represa i «nova normalitat» per a la realització d’activitats educatives i activitats dinamitzades.

treasure

 

Materials educatius

Guia activitat

Guia educadora/or

Guia professorat

 

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural