Activities

Sant Pere de Rodes Monument Complex
Concert - Gala d'òpera - ALISA KATROSHI, ANTONIO IRANZO i JOSÉ MADRID GIORDANO
When?

Dissabte, 27 d'agost

Where?

Sant Pere de Rodes Monument Complex

Price
Consultar web

20 h
Església del Monestir

GALA D’ÒPERA
ALISA KATROSHI
, soprano
ANTONIO IRANZO, tenor
JOSÉ MADRID GIORDANO, piano

Dissabte, 27 d'agost

PROGRAMA

Giuseppe Verdi
Otello, Duet: “Gia nella notte densa”

Giacomo Puccini
Madama Butterfly: Aria “Addio fiorito azil”

Giacomo Puccini
Madama Butterfly: Aria “Un bel di vedremo”

Giacomo Puccini
Madama Butterfly: Duet”Bimba dagli occhi pieni di malia”

———————————————–

Giuseppe Verdi
La forza del destino: Aria “Son giunta”

Piero Mascagni
Cavalleria Rusticana: Aria “O lola ch’ai di lati la camisa”

Piero Mascagni
Cavalleria Rusticana: Duet “Turiddu, Santuzza”

Giacomo Puccini
Tosca: Aria “Vissi d’arte”

Giacomo Puccini
Tosca: Aria “E lucevan le stelle”

Giacomo Puccini
Tosca: Duet “Mario, Mario, son qui”

 

ALISA KATROSHI, soprano
Alisa Katroshi és una soprano dramàtica d’Albània de reconeixement internacional. Ha actuat arreu d’Europa especialment a Itàlia, Alemanya, Àustria, Hongria, Malta i la regió dels Balcans. Alisa ha cooperat amb directors del calibre d’Andrea Battistoni, Jose Cura, Helge Dorsch, Hermann Breuer, Daniela Candiotto, Hans Friedrich Harle, i ha actuat amb diverses orquestres destacades com ara: L’Orquestra de l’Arena di Verona, l’Orquestra del Teatre Nacional d’Òpera i Ballet d’Albania, el Frankfurter Symphoniker Orquestra, Orquestra Nacional de Constanta, Rhein-Main Philharmoniker i Orquestra Filharmònica de Malta.
Ha estat guanyadora de prestigiosos concursos de cant des del “Martinelli Pertile” a Pàdua fins a “Antonio Salieri” a Verona; “Cavalier Davide Vignolo” a Gènova a “Anita Cerquetti” a Macerata, entre molts altres. Katroshi es va graduar Summa Cum Laude per l’Acadèmia de Belles Arts de Tirana (2005) i per el Conservatori de Verona E. F. dall’Abaco (2009). Ha estudiat amb mestres com Mirella Freni, Daniela Dessi, Fiorenza Cedolins, Marcello Lippi, Sylvia Sass, Alida Ferrarini, Helga Wagner, Linda Watson i Jose Cura.
La veu dramàtica d’Alisa, expressiva, apassionada, viva i amb un presència escènica única i el seu extens repertori, fan que les seves actuacions siguin commovedores i memorables.

Ha interpretat amb gran èxit papers com Mimi a La Boheme de G. Puccini; Tosca; Manon Lescaut de G. Puccini; Aida, Leonora de La forza del destino i Amelia a Un ballo in Maschera de G. Verdi.
Actualment, Alisa és membre del jurat internacional de tres prestigiosos concursos de cant: Music and Stars Awards; Danubia Talents International Music Competition; Danubia Liszt International Music Competition.
Va ser professora de cant de la UART (The University of Arts Tirana) i actualment imparteix Tallers i Masterclass de cant d’òpera.

ANTONIO IRANZO, tenor
D’origen valencià, Antonio Iranzo va estudiar cant amb José Cuellar a València i amb David Pollard i Arwel Treharne a Londres. També assisteix regularment a sessions de treball amb el gran tenor Jaume Aragall i la soprano i compositora Ángeles Lopez Artiga.
Conegut a Espanya i al Regne Unit pels seus papers com a baríton, va fer la transició de la seva tesitura a tenor amb l’inestimable suport de Jaume Aragall. El seu debut com a tenor va ser en el paper de Lensky al Festival Internacional d’Òpera de Marbella (2010), paper que va interpretar mesos després al Teatre Principal d’Alacant, Espanya. Sis mesos després va interpretar per primera vegada Alfredo a La Traviata, al Teatre Principal d’Ourense. Interpretació que es va repetir als principals teatres d’Espanya durant una gira l’any 2011.

L’estiu de 2012 va debutar el paper de Sou-Chang, Das Land des Länchelns, amb la Wiener Operetten Summer Company a Viena.
Durant el mateix any va cantar com Alfredo (la Traviata) a la producció d’Òpera Sabadadell (AAOS). Després d’aquest èxit, ha estrenat els papers de Turiddu (Cavalleria Rusticana) Pinkerton (M. Butterfly) i Florestan (Fidelio) a les principals sales d’Espanya i Regne Unit.

Ha treballat sota la direcció de directors internacionals com U. Backofen, Daniel Gil de Tejada, Peter Leonard, Hans Härle, Benedikt Sauer, Adam Smitz V, Sheiko, N Todorov, C. Prince, V. Vasilenko, C. Pollack, V. Dohoratu, V. Lenko.
Va repetir el seu èxit com a Alfredo amb Opera internacional el 2016 en una nova producció de La Traviata al Teatre Principal d’Orense, Elx, Logronyo, Àvila, etc.
Seguidament va debutar en el paper de Don José, una de les seves marques d’or nacionals i internacionals. El va estrenar al Teatre Isabel la Catòlica de Granada, el 2016 amb la International Opera Company i després en una producció modernitzada de l’Orquesta del Reino de Aragón als principals teatres espanyols el 2017. Les produccions internacionals també van incloure la producció del festival BOA a Berlín el 2016 i 2 anys més tard amb Opera Classica, a Wiesbaden, amb 4 grans actuacions.
Recentment ha actuat en el paper de Sou-Chang ( Das Land des Länchelns) amb Opera Clasica a Wiesbaden amb grans elogis per part de la crítica.

Iranzo ha actuat a les principals sales nacionals i internacionals tant en gales d’òpera com oratori i recitals. A la seva ciutat natal, València, ofereix anualment concerts d’Òpera i Sarsuela al Palau de la Música de València des del 2012, participant en els cicles anuals de “Les Arts en Paral•lel”. També ha estat vist en diverses ocasions al Palau les Arts de València en diverses òperes i sarsueles, l’última vegada el 2018. Ha actuat amb la soprano i compositora Ángeles Lopez Artiga al Palau de la Música de València, Espanya.

L’artista col•labora a nivell nacional i internacional amb les Orquestres Filharmòniques Nacionals de Praga, Kíev i Moldàvia als principals teatres nacionals i internacionals. Durant els últims anys i a causa de la COVID no ha pogut participar en produccions d’òpera; no obstant això, ha participat en múltiples gales internacionals d’Òpera retransmeses en mitjans de radiodifusió com Channel 5, al Regne Unit actuant a QEII, Dubai “A romantic Valentine’s Opera Gala”.
En les pròximes temporades té previstes dues gires de gales d’òpera, una a Sud-amèrica (Perú, Colòmbia i Equador) i una a Abu Dabi, Dubai i Qatar previstes per al 2022 i el 2023 respectivament.

JOSÉ MADRID GIORDANO, piano
Realitza els seus estudis al Conservatori Superior de València amb A. Bueso, rebent el Títol Superior en l’especialitat de Piano. El 1991 estudia a Odessa (Ucraïna) amb E. Daguilaiskaya. Del 1992 al 1997 cursa els seus estudis universitaris a l’Acadèmia Russa de Música “Gnesin” de Moscou, amb Y. Liberman (piano), I. Cherniavsky (música de cambra) i L. Nekrasova (acompanyament) amb la nominació especial “Master in Fine Arts”.
Ha participat en cursos de perfeccionament de piano amb F. Kerek, F. Watermann, J. Soriano i M. Moguilevsky. De Música de Cambra amb A. Soriano i J. Mora i d’Acompanyament amb A. López Artiga, K. Khan i M. Zanetti.
Treballa assíduament amb cantants, instrumentistes i conjunts de càmera i orquestrals. Destaquen les seves col•laboracions amb el Grup Instrumental de València, l’Orquestra Cervera Lloret, Orquestra Simfònica de València i Orquestra Filharmonia de València, així com l’activitat concertística als grups de cambra Trio Mestre Tàrrega, Trio Sorolla, Trio Azahar, Trio Ausiàs March i Duo Bardisa-Madrid.

Ha enregistrat tres CDs (el 2003, 2005 i 2010) acompanyant la cantant, pianista i compositora Ángeles López Artiga. Així mateix, ha format part de la Companyia Marina Donderis a l’espectacle de música i dansa “Amor en Re” estrenat el 2006.
El 2010 forma un duet amb la soprano valenciana Emilia Onrubia participant en diversos concerts i en l’estrena de l’obra teatral “Villa Puccini” protagonitzada per l’actriu María Luisa Merlo.
Des del 2006 participa en nombrosos espectacles per a la companyia Saga-Producciones.
Així mateix obté el Títol de Doctor per la Universitat de València el 2016.
Ha estat professor de Piano, Música de Cambra i Pianista acompanyant a diversos conservatoris de la Comunitat Valenciana.
Actualment és pianista acompanyant al Conservatori Professional de Dansa de València.

Logo

accessibilitylegal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural