Activité

Ensemble monumental de Sant Pere de Rodes
Concert - Absolute Chopin - CONGYU WANG
Quand?

Dimecres, 24 d'agost

Où?

Ensemble monumental de Sant Pere de Rodes

Prix
Consultar web

20  h
Església del Monestir

ABSOLUTE CHOPIN
CONGYU WANG
, piano
Obres de: Chopin

Dimecres, 24 d'agost

PROGRAMA

FRÉDÉRIC CHOPIN
Impromptu No. 2 Op.36
Nocturn Op 32 No.2
Rondo à la Mazur Op.5
Nocturn Op 48 No.1
Impromptu No.4 Op.66
Balada op.23 no.1

——————————-

FRÉDÉRIC CHOPIN
Estudi op.10 no.3
3 Mazurkes op.59
Vals op.34
Scherzo no.4 op.54
Polonesa Op.53

CONGYU WANG, piano
Aclamat com un “músic complet: un artista sensible i un jove pianista extremadament talentós”, Congyu Wang és un solista de renom internacional que ha obtingut elogis com a recitalista, acompanyant i músic de cambra.
Nascut a Singapur, Congyu Wang va començar a tocar el piano als 3 anys. Va ser seleccionat per a una beca que li va permetre assistir a la prestigiosa Ecole Normale de Musique de París, on va estudiar amb els reconeguts pianistes francesos Jean-Marc Luisada i Odile Catelin -Delangle. Posteriorment es va matricular a la Schola Cantorum (París) per continuar els seus estudis amb Gabriel Tacchino (que havia estat l’únic alumne de Francis Poulenc).
Des de la seva joventut, Congyu Wang ha tingut un èxit fenomenal en concursos internacionals de piano, i finalment ha guanyat el Gran Premi a Berlín i Bordeus. Els seus altres premis inclouen Vulaines-sur-Seine, Lagny-sur-Marne, Merignac, París, Jakarta, Tallinn i Cle d’Or Reunion. Va aparèixer a la revista nacional de notícies “Zao Bao” com el jove artista més prometedor de l’any de Singapur, el 2016.

Al Concurs Internacional de Piano Chopin per a Joves Pianistes d’Eslovènia, Congyu va rebre el 6è Premi. Un dels membres del jurat, François Weigel, creia que hauria d’haver guanyat, i aleshores va dimitir en protesta. Des de llavors, Congyu Wang ha participat en més de 800 recitals a França, Anglaterra, Itàlia, Espanya, Portugal, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Croàcia, Estònia, Finlàndia, Suècia, Letònia, Maurici, Sud-àfrica, Illa de la Reunió, Xina, Tailàndia, Indonèsia. , Malàisia, Singapur i altres països.
D’algunes de les seves actuacions destaquen les aparicions en festivals al Château de la Verrerie (França), Ernen Music Festival (Suïssa), les Masterclasses del Geza Anda Piano Festival (Berlín), l’International Isang Yun Academy (París), International Hammer Klavier Piano Series ( Barcelona), Festival Internacional de Piano (Amarante), Festival Langtang (Illa de la Reunió) i Chopin Fest (Belgrad). Congyu Wang ha actuat per a molts convidats importants a nivell internacional: celebritats, banquers, diplomàtics i ambaixadors, com ara el príncep de Brunei, el primer ministre de Singapur, ambaixadors i consulars de França, Singapur, Xina i Noruega.

Congyu Wang s’ha guanyat la reputació d’oferir actuacions impressionants d’un repertori extremadament exigent. El seu ampli repertori inclou 30 concerts per a piano, juntament amb l’obra completa per a piano solista de Chopin i Poulenc. Congyu Wang ha compartit escenari amb molts músics coneguts, com Roman Leuleu, Agnes Kallay, Giancarlo de Lorenzo, Elena Xanthoudakis, Grigor Palikarov, quatour arsis, etc.
El 2015, Congyu Wang va publicar el seu primer àlbum ‘Charme’ a KNS classical amb les obres de Francis Poulenc amb reconeixement internacional. Recentment ha publicat el seu segon àlbum ‘Reflets’ dedicat a Claude Debussy en commemoració del 100è aniversari de la mort del compositor francès. Els seus enregistraments s’emeten amb freqüència a ràdios internacionals: France Musique, BBC radio 3 (Regne Unit), Radio Vie (Reunió), Radio Antena 2 (Portugal), Classic 1027 (Sud-àfrica), Symphony 92.4 (Singapur), etc. El 2019 Congyu Wang va aparèixer a la pel·lícula ‘Une Barque sur l’Ocean’ dirigida pel director francès Arnold de Parscau.

Congyu Wang és ambaixador de diverses fundacions benèfiques: Association des Jeunes Musiciens (Joves músics), Association Koinonia (International Refugees), Grace International Foundation Liverpool (Youth Development). Congyu Wang és un jove artista de Steinway.

Logo

accessibilitémentions légales | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural