Activitats

Ciutat ibèrica del Molí de l'Espigol
Visites guiades gratuïtes
Quan?

26/06/2021 - 25/09/2021

On?

Ciutat ibèrica del Molí de l'Espigol

La ciutat ibèrica del Molí d'Espígol reprèn les visites guiades gratuïtes d'estiu que inclouen un tast de cervesa Iberika

26/06/2021 - 25/09/2021

Dates:

  • Juny: Dissabte 26 
  • Juliol: Dissabte 31
  • Agost: Dissabte 28
  • Setembre: Dissabte 25

Visita guiada gratuïta: 11.00 h.

Aforament limitat.
Cal inscripció prèvia
: 977 63 85 56 o reservesmonuments.acdpc@gencat.cat 

L'objectiu de la iniciativa és facilitar l'accés de la ciutadania a un dels jaciments més importants del país i promoure'n la seva difusió i coneixement. El jaciment obrirà les seves portes per explicar la història del poble ibèric dels Ilergets a través de les restes arqueològiques d'una de les seves grans ciutats, el Molí d'Espigol.

Segons la recerca arqueològica, va ser un dels assentaments urbanístics més destacats de la cultura ilergeta, un centre polític i econòmic de primer ordre que podria identificar-se amb l'antiga ciutat d'Atanagrum, la capital dels ilergets segons l'historiador romà Titus Livi.

Al 2019 es va renovar la museografia del centre d'acollida de visitants amb l'elaboració de nous continguts interpretatius i la creació d'un audiovisual que explica la història dels coneguts cabdills ilergets Indíbil i Mandoni.

Destaca la recreació hipotètica de com hauria sigut la ciutat en el moment de la seva màxima esplendor. El dibuix de la ciutat es basa en els resultats de les campanyes arqueològiques i en les interpretacions que n'han fet els arqueòlegs i és un recurs de primer ordre per millorar la comprensió del jaciment. El projecte es va completar amb l'elaboració d'un audiovisual que relata la història dels coneguts cabdills ilergets Indíbil i Mandoni i que porta per títol "Atanagrum".

Els ilergets

Amb el nom d'Ilerget és conegut el poble ibèric que habitava les planes dels rius Segre i Cinca. Les fonts clàssiques en parlen des del segle VI aC. i els coneixem a través dels llibres d'història grecs i romans que expliquen la seva implicació en les grans guerres del seu temps i, sobretot, durant la Segona Guerra Púnica que va enfrontar Roma i Cartago pel domini del Mediterrani.

 

Molí d'Espígol

Es mantenen, durant tot l'any, les visites guiades amb reserva prèvia i de pagament que s'ofereixen habitualment.

Més informació a: reservesmonuments.acdpc@gencat.cat  o Tel. 977 63 85 56

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural