El castell de Miravet, una fortalesa situada sobre un turó imponent i envoltada per una muralla de 25 metres d’alçària que sembla sorgir de les roques, domina el curs de l’Ebre i les terres del voltant. El fet de ser un emplaçament estratègic ha comportat que des de la prehistòria s’hi hagin anat succeint els assentaments i, així mateix, que tingués un paper important en diferents conflictes.
Avui encara es poden apreciar una part de les estructures d’una fortalesa andalusina sobre la qual es va aixecar el castell templer, immediatament després de la conquesta d’aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV. El castell va ser donat a l’orde del Temple, que el va convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó. Aquest fou el període de màxim poder i esplendor de la història de Miravet. La fi d’aquesta etapa va significar també l’episodi més dramàtic de la seva història, amb un setge de més d’un any que va precedir la desaparició de l’orde del Temple.
Visita guiada pel monument per conèixer els espais més emblemàtics del castell i descobrir, alhora, la història dels templers i l’arquitectura.