Actualitat

Els Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural acullen aquest estiu més d’una vintena d’activitats culturals

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha engegat aquest mes de juliol les activitats d’estiu als diversos monuments que gestiona a tot el país. La programació inclou un ampli ventall d’activitats que contribueixen a difondre el ric patrimoni del país i que estan pensades per oferir als ciutadans un atractiu més per visitar el seu patrimoni i fer-ho de manera segura.

22/07/2020 / Administrator User

Entre les principals novetats que presenta la programació d’enguany destaca la visita 'DONES. Mares, abadesses i esposes al Monestir de Santes Creus', que endinsa els visitants en l’univers de les dones en els cercles de la noblesa catalana medieval a través dels sepulcres nobiliaris de Guillema de Claramunt, Guillema de Montcada (coneguda com la “Invicta Amazona”) i la capella de Magdalena Salvà.

Una altra visita guiada de nova creació és “Miravet, testimoni de guerres”, una ruta pel castell de Miravet que girarà al voltant dels conflictes bèl·lics dels quals ha estat protagonista i/o testimoni el Castell de Miravet al llarg de la història, des dels conflictes de l’Edat Mitjana fins a la Guerra Civil Espanyola (1936-39).

D’altra banda, aquest estiu també es podrà tornar a gaudir de “Les tombes reials del Monestir de Santes Creus”, una visita guiada centrada en el panteó reial i els anys d’esplendor del cenobi sota protecció reial, també la visita guiada “Reflexions d’un pare Cartoixà”, un dels monjos que va viure a la Cartoixa d’Escaladei o les visites teatralitzades del Castell Monestir d’Escornalbou: “Quitèria, la minyona d’Escornalbou” i “De la Xina a Escornlabou”.

Altres activats de les que es podrà gaudir als monuments i jaciments són

Un brindis pels nuvis! Nit de vins i l’exposició “Diàlegs: pintura, música i patrimoni. Intensitats” a la Canònica de Vilabertran on també se celebrarà una versió reduïda de la Schubertíada o la visita guiada “El tresor de la plana”.

Al Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes s’hi celebrarà una nova edició del Festival Música de Sant Pere, l’activitat familiar Mrs Stone i els tresors de Sant Pere de Rodeso una nova “Nit de vins” entre d’altres. El Conjunt d’Art rupestre de La Roca dels Moros acollirà la 9a edició del Guitar Festival, la Ciutat Ibèrica del Molí d'Espígol acollirà una nova edició de visites guiades i la Casa Museu Prat de la Riba presentarà l’acte anual de commemoració de la mort d’Enric Prat de la Riba.

Logo

accessibilitémentions légales | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural