Cartoixa d'Escaladei | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Místics

Jordina Biosca, narració
Ravid Goldschmidt, handpan

Diumenge, 21 d'abril a les 12 h | Cartoixa d'Escaladei (la Morera de Montsant)  - Entrades exhaurides


Les narracions de Jordina Biosca i el handpan de Ravid Goldschmidt sonaran durant una hora i 15 minuts, aproximadament, a l'església de la Cartoixa d'Escaladei, acabada de restaurar. 

Creure i dubtar, afirmar categòricament o sumir-se en la incertesa fins a perdre del tot la fe en relació amb Déu. Aquest espectacle parla de místics d’abans i d’ara.

Coneixereu la vida de dues dones santes ascetes i renunciants: Lalla Ded, poeta vatsun i mística hinduista índia del segle XIV, i Rabia Al-Adawiyya, poeta, escriptora i mística sufí del segle VIII. I escoltareu també els cants espirituals de tres contemporanis de casa: David Jou, Jacint Sala i Josep Palau i Fabre. Tot plegat maridat amb el so del handpan que dona espai i dimensió a totes les veus.

L'espectacle acabarà amb una copa de vi a l'exterior de l'església. 


Jordina Biosca: narradora oral, creadora, guionista i directora des del 1998, ha presentat els seus espectacles en diversos festivals, cicles de narració, poesia i teatre d’arreu del país i de l’Estat espanyol, a part d’actuacions continuades en programacions estables per tot Catalunya. Combina els espectacles íntegrament de text amb les actuacions amb acompanyament musical tant amb músics de formació clàssica com contemporània.

Ravid Goldschmidt:  després d'haver treballat amb els creadors de Hang a Suïssa, l'any 2003 va decidir dedicar la vida a aquest instrument únic i ha desenvolupat un mètode propi per tocar l’instrument. Té una habitlitat especial per combinar i fusionar diferents estils musicals. Entre les seves col·laboracions més destacades hi ha les que ha dut a terme amb Rosalia, Sílvia Pérez Cruz, o La Mari, de Chambao.  Actualment és un dels principals intèrprets de handpan; imparteix tallers, fa concerts i crea música per a pel·lícules, televisió i presentacions en viu.


Entrades exhaurides