La Roca dels Moros del Cogul | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

contARTe rupestre

Patrícia McGill, narració
María Toro, flauta
Guillermo McGill, percussió

Dissabte, 20 d'abril a les 12 h | La Roca dels Moros (el Cogul)  - Entrades exhaurides


Durant 75 minuts, les parets del Centre d'Interpretació de les pintures rupestres de la Roca dels Moros del Cogul acolliran la veu de Patrícia McGill, la flauta de María Toro i les percussions de Guillermo McGill. 

Música i paraules que canten i conten: la nostra petjada al món des de l’origen del temps. La sessió transita per històries mitològiques i contes populars que la música i la veu embolcallen i transcendeixen, per esdevenir part inexorable del seu contingut. Des del Temps dels somnis dels australians fins als herois mítics d’Irlanda, dues dones us conviden a caminar per les edats de la humanitat. Paraula, veu i ritme construeixen camins i paisatges que només l’escolta és capaç d’evocar.

L'espectacle acabarà amb una copa de vi a l'exterior del Centre d'Interpretació. 

Patrícia McGill: fa més de vint anys que es va capbussar en el món de la narració oral mitjançant tallers, cursos de narrativa, contes, símbols, poesia, i sobretot, sobretot observant la tasca d’altres professionals.  La seva feina artística l'ha portat arreu de Catalunya, de l'Estat espanyol i una mica més enllà. S'engresca fàcilment a crear i dirigir projectes (preferiblement en bona companyia), i fruit de l'entusiasme són els seus Cabana buida, 600 històries sobre rodes, SegaMots, i ara... l'EntreVeus 

María Toro: nascuda a la Corunya l'any 1979, ha passat els darrers quinze anys a cavall de diferents països i continents: de Galícia a Madrid, de Zuric a Nova York, on va formar part de l'escena del flamenc i el jazz de la ciutat. Ha enregistrat diversos discos en diferents països. Des de l'any 2020, realitza viatges molt inspiradors per les barreges dels seus folklores: Haití, Moçambic, el Marroc, el Salvador, Hondures, Cuba, la República Dominicana i molts més. Paral·lelament, desenvolupa una tasca de recuperació de cançons populars de Galícia que veurà la llum al llarg del 2024.

Guillermo McGill: bateria, percussionista, professor, compositor i productor, és considerat el bateria de referència del flamenc-jazz.  Ha tocat amb els músics més importants del jazz i del flamenc: Enrique Morente, Dave Liebman, Barry Harris, Brad Mehldau o Chuck Israels, entre molts altres. És membre fundador del trio de Chano Domínguez juntament amb Javier Colina, amb el qual va participar a la pel·lícula
Calle 54 dirigida per Fernando Trueba. El seu setè disc, La danza de un ángel, està editat per KARONTE i es publicarà la primavera del 2024.  

Entrades exhaurides