Activitats

Estudi Taller Carles Fontserè
Visita a l'Estudi Taller Carles Fontserè
Quan?

Un dissabte al mes (13 d'abril, 19 de maig i 8 de juny).

On?

Estudi Taller Carles Fontserè

Més detalls
Preu
4€ / 2€ reduïda

Visita guiada a l’estudi taller del polifacètic artista Carles Fontserè, un recorregut per la vida i l’obra de l’artista amb la voluntat d’acostar al públic la figura d’un dels artistes clau de la segona meitat del segle XX.

Un dissabte al mes (13 d'abril, 19 de maig i 8 de juny).

L’Estudi Taller Carles Fontserè, al municipi de Porqueres (Pla de l’Estany), guarda i mostra una part destacada del llegat d’un dels artistes més representatius del segle XX a Catalunya, Carles Fontserè i Carrió (Barcelona, 1916 – Porqueres, 2007).  

Artista de dilatada trajectòria va conrear de forma notable diversos camps de les arts com la pintura, el dibuix, l’escriptura i l’escenografia i va destacar, de manera prominent, en els campsdel cartellisme, la il·lustració i la fotografia. 

La seva vida i obra van quedar marcades per l’esclat de la Guerra Civil Espanyola, moment en què s’inicia com a il·lustrador de cartells per al Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya. Durant la guerra es va incorporar a les Brigades Internacionals a favor de la República. La desfeta republicana el portarà a l’exili a França on continuarà la seva carrera d’il·lustrador, dibuixant de còmics i escenògraf. Més tard residirà a Mèxic i a Nova York on desenvoluparà la seva faceta de fotògraf. Des de Nova York va treballar per Europa i el continent americà desenvolupant una intensa activitat professional. Va ser col·laborar de Salvador Dalí o Mario Moreno “Cantinflas” i va dirigir diverses publicacions en els àmbits de la moda i la publicitat mentre continuava conreant la pintura i la il·lustració. En aquests anys comença una brillant carrera en el camp del fotoperiodisme publicant els seus treballs i reportatges en diverses capçaleres estatunidenques i espanyoles. 

Finalment, l’any 1973, torna a Catalunya i fixa la seva residència a la finca de Can Tista i Montguix, al municipi de Porqueres, on organitza el seu taller i estudi artístics. L’any 1994, Carles Fontserè i la seva companya Terry Broch faran donació a la Generalitat de Catalunya de la seva obra amb la voluntat de preservar, conservar i difondre el seu llegat.

L’Estudi Taller Carles Fontserè és el resultat de la darrera etapa de la vida de Fontserè, un artista polièdric i únic de la seva generació. L’espai ofereix una mostra d’alguns dels quadres de l’artista, objectes personals, llibres i fotografies que permeten al visitant conèixer part de l’univers creatiu de Fontserè. La visita permet fer un recorregut per la vida i l’obra de l’artista amb la voluntat d’acostar al públic la figura d’un dels artistes clau de la segona meitat del segle XX.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural