Diumenge, 5 de maig
Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
Més detallsXII Pujada a peu a Sant Pere de Rodes
Durant l’edat mitjana, Sant Pere de Rodes va ser un gran centre de pelegrinatge, tenim constància que des de temps alt medievals hi arribaven devots i penitents procedents de moltes parts del món, buscant el perdó dels seus pecats. L’afluència de pelegrins a l’abadia vivia el seu moment àlgid durant les celebracions dels Anys Sants, que des del segle XIV els monjos celebraven quan la festa de la Santa Creu, el dia 3 de maig, s’esqueia en divendres. Des de la represa de la celebració de l’antiga festivitat, l’any 2013, cada any el departament de Cultura amb l’associació Via Pirena i els ajuntaments, institucions i persones voluntàries del cap de Creus han organitzat la pujada a peu fins al monestir pels antics camins que uneixen els nou pobles del cap de Creus amb el monestir.
Enguany, tornem a convidar tothom qui ho desitgi a pujar a Sant Pere de Rodes el proper diumenge 5 de maig, per celebrar tots plegats la festa d’aquest retrobament anual a Sant Pere de Rodes i l’inici del nou l’Any Sant 2024.
INSCRIPCIONS
El dia de la Pujada només caldrà ensenyar el comprovant d'inscripció al voluntari del punt de sortida.
S'obsequiarà al caminant amb un esmorzar i la pellofa de l’Any Sant 2024 a en l'arribar al monestir.
Places limitades.
RUTES
CADAQUÉS
Enfileu la cresta de muntanyes que travessen el Cap de Creus quan tot just clareja el dia fins els castell de Verdera, sentint com s'estén a banda i banda l'Empordà. Ruta exigent i espectacular.
EL PORT DE LA SELVA
Aquesta ruta és tot un clàssic: sortint des de ran de mar us enfilareu a la muntanya sota la mirada del monestir de Sant Pere de Rodes. Una ruta assequible amb unes vistes inoblidables.
LA SELVA DE MAR
Una de les rutes amb més misteri de la Pujada. Diuen que aquest era el camí que agafaven els monjos quan el perill era a prop i havien de fugir de la muntanya.
LA VALL DE SANTA CREU
La ruta més accessible, apte per a petits i grans.
LLANÇÀ
Recorregut exigent però que recompensa tot l'esforç: passant per Puig Vaquer el camí ofereix unes vistes difícil d'esborrar de la memòria
PALAU-SAVERDERA
Accessible i amb vistes panoràmiques, el camí ofereix la possibilitat de descobrir un dels dòlmens del Cap de Creus.
PAU
El monestir de Sant Pere de Rodes marcava els límits del seu territori amb fites i creus. Tot sovint els monjos havien de recórrer aquests límits per comprovar que ningú els hagués mogut. Aquesta ruta segueix aquests límits.
ROSES
Una ruta bonica i accessible, que ens recorda el camí que devien fer els grecs fa milers d'anys.
VILAJUÏGA
Ruta històrica en la que tindreu l'oportunitat de trepitjar antigues carrerades, enfilar-vos a Comes Tortes i veure dòlmens.
PROGRAMA D'ACTIVITATS
Portes obertes al monestir de Sant Pere de Rodes tot el dia.
11.00 h - Arribada al monestir.
S'obsequiarà als participants inscrits a la caminada amb un esmorzar de botifarra i allioli i la pellofa de l’Any Sant 2024.
Animació musical d’Extremòfils.
12.00 h – Concert a càrrec de Mini-Stress a l’església del monestir.
13.30 h – A l’aparcament de la Pallera, sortida de l'autocar de retorn als pobles.
accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural