Aquest palau està destinat a les oficines de la Direcció General de Patrimoni Cultural. Per visitar-lo pots fer-ho a través de les visites guiades gratuïtes.
Correu electrònic: visitespalaumoja.cultura@gencat.cat
Travessar les portes del Palau Moja significa descobrir com vivia l’alta burgesia de la Barcelona del segle XVIII i XIX. En van ser els propietaris dos prohoms de la ciutat, que el van convertir en punt de trobada de l’alta societat de l’època.
Josep de Copons, marquès de Moja, i la seva esposa, Maria Lluïsa Descatllar, en van encarregar la seva construcció a l’arquitecte Josep Mas. El 1784 es va inaugurar l’edifici, que combinava elements del Barroc amb influències del Neoclassicisme francès. D’aquesta primera etapa, són destacables el Gran Saló, amb pintures de Francesc Pla, “El Vigatà”, i les façanes. Curiosament la porta principal es troba al carrer Portaferrissa. I és que en aquells moments la Rambla encara era una riera que tot just es començava a urbanitzar.
Al 1870, el marquès de Comillas, sogre d’Eusebi Güell, va comprar el Palau i el va adequar al gust de l'època. Una de les reformes més visibles va ser l’escala d’honor. També daten de llavors els salons blau, rosa i verd. Jacint Verdaguer hi va viure durant 15 anys com a capellà de la família i almoiner.
Desprès de l’incendi del 1971, el palau va quedar abandonat durant onze anys. Actualment és la seu de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Accedeix a la visita virtual del Palau Moja
Places exhaurides. Properament s'obriran noves places pel primer trimestre del 2025.
El Palau Moja, seu de la Direcció General del Patrimoni Cultural, es pot visitar a través de visites guiades gratuïtes. Es pot visitar, prèvia reserva, el segon i el quart cap de setmana de mes (dissabte i diumenge).
Totes les visites són concertades, guiades i gratuïtes, amb accés exclusiu a través del registre previ en línia. Cal que demaneu prèviament dia, hora i idioma de la visita omplint el formulari corresponent. Les visites tenen un aforament limitat (màxim 25 persones), i tenen una durada aproximada de 60 minuts. Actualment es fan visites en català i castellà. Si us cal més informació ens podeu contactar en la següent adreça electrònica: visitespalaumoja.cultura@gencat.cat. Des d’aquesta adreça no es realitzen reserves de places.
*Per tal de tenir cura dels espais i per protegir la intimitat de persones que realitzen la visita guiada, es permet fer fotografies sense flash, però no gravacions durant el desenvolupament de la sessió. No es permet als operadors turístics ni als responsables dels grups realitzar reserves ni rebre una contraprestació econòmica per la gestió de la inscripció ni per la realització de la visita. En cas contrari, el Departament de Cultura es reserva el dret a cancel·lar la visita guiada al Palau o a rebutjar la sol·licitud d’inscripció.
En el marc del projecte POCTEFA-ARTIS (Art per la inclusió social)-EFA358/1, impulsat pel Departament de Cultura, s’ha elaborat una guia d’anticipació de la visita al Palau Moja per persones amb necessitats de suport amb la col·laboració d’Aprenem Autisme. L’objectiu d’aquest material adaptat és facilitar la participació a les persones amb diversitat cognitiva a aquestes visites culturals que es realitzen al Palau Moja.
El Palau Moja és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. També disposa de tamborets plegables per museus i servei de bucles magnètics individuals que permeten la utilització d’audiòfons mentre es fa una visita guiada amb una educadora del monument.
accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural