Actualitat

El Castell de Miravet acull una nova proposta artística del festival Eufònic

· Ulla Straus i Ölivia Musyc actuaran a l’església del Castell de Miravet el
dissabte 21 d’agost
· El concert es gratuït i l’organitzen conjuntament Eufònic i l’Agencia Catalana
del Patrimoni Cultural

11/08/2022 / Administradora

Dues propostes potents, pòetiques i intenses, són l’aposta que el festival Eufònic presenta enguany al Castell de Miravet. Es tracta d’una doble actuació de l’artista Ulla Straus i el duet Ölivia Musyc que es podran veure el dissabte 21 d’agost a partir de les 7 de la tarda a l’interior de l’església del castell templer de Miravet.

El concert l’organitzen l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, responsable de la gestió del monument i l’Eufònic, el festival d’arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l’Ebre. L’entrada és gratuïta però cal registrar-se prèviament a la web d’Eufònic.

La primera actuació serà la d’Ulla Straus, una de les més notables compositores de música electrònica ambient de l’escena musical actual. Originària de Philadelphia, Straus presentarà a Eufònic el seu darrer treball discogràfic, “Limitless Frame”, un fresc sonor de música electrònica amb esquitxos de guitarra. El concert continuarà amb l’actuació d’Ölivia Musyc, un duet format per veu, violí i piano on el cants tel·lúrics, les sonoritats misterioses i el folklore es combinen en una proposta musical i literària al voltant de la pèrdua i del dol. La vetllada a la imponent fortalesa de Miravet té l’objectiu d’apropar l’activitat cultural a la ciutadania i oferir
una manera complementària de gaudir del patrimoni monumental.

Aquesta onzena edició d’Eufònic se celebrarà del 25 al 28 d’agost, amb un cap de setmana previ amb activitats especials, i omplirà de nou diversos espais de les Terres de l’Ebre: La Ràpita, Amposta, Tortosa, Ulldecona, Roquetes i Miravet, amb propostes avantguardistes d’arts sonores, visuals i digital-performatives. Eufònic aposta, també, per fer valer la singularitat dels paisatges de les Terres de l’Ebre a través de la creativitat, la tecnologia i la contemporaneïtat.

El Castell de Miravet, la gran fortalesa del templers catalans
El castell de Miravet s’alça imponent sobre un turó de vuitanta metres d’alçada que domina el riu Ebre i les terres del seu voltant. Aquesta estratègica ubicació ha contribuït a què l’indret fos ocupat per l’home des de la prehistòria i ha donat al castell un destacat protagonisme històric.

Els orígens del castell actual es remunten al segle XII, quan, en el context de la conquesta cristiana, el comte Ramon Berenguer IV conquereix, l’any 1153, la fortalesa als andalusins i en fa donació a l’orde del Temple. Sobre les restes de l’antiga fortalesa andalusina, els templers de Miravet van reconstruir el castell seguint les tendències de construcció militar importades
de Terra Santa i el van convertir en el centre de la comanda de Miravet i seu de la província templera de Catalunya i Aragó.

L’abolició de l’orde del Temple, a principis del segle XIV, va posar fi a aquesta etapa d’esplendor i el castell va passar a mans de l’orde de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem. Posteriorment el castell va ser remodelat, però va mantenir l’estructura que l’ha convertit en un dels exemples més notables d’arquitectura militar templera d’Europa.

Reserva prèvia d'entrades: 
https://entradium.com/ca/events/ulla-straus-olivia-musyk

Més informació:
https://eufonic.net/graella/?date=20220821
https://patrimoni.gencat.cat/ca/monuments/monuments/castell-de-miravet

Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural