Actualitat

Les biblioteques de la comarca homenatgen el Monestir de Sant Pere de Rodes en l'any del seu Mil·lenari

Els clubs de lectura al Monestir i el Racó de Sant Pere dins les biblioteques, han comptat amb un gran èxit de participació.

16/11/2022 / Administradora

El passat mes de maig es va donar el tret de sortida a les celebracions de l'any del Mil·lenari de Sant Pere de Rodes, amb una extensa programació d'activitats culturals, lúdiques i musicals, que s'allargaran fins el maig del 2023.

En el marc d'aquests actes, l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural amb el suport i la participació activa de les biblioteques i sales de lectura Ramon Bordas i Estragué de Castelló d'Empúries, Bonaventura Carles Aribau de Garriguella, Fages de Climent de Figueres, Pere Calders de Llançà, Jaume Vicens Vives de Roses, la biblioteca municipal de Vilajuïga i la del Port de la Selva, han volgut fer un homenatge literari a la història i màgia del Conjunt monumental.

Per aquest motiu, des del mes de juny les biblioteques i espais de lectura compten amb un Racó de Sant Pere, on s'exposen les publicacions, guies, novel·les i síntesis històriques basades o inspirades en el Monestir.

Figueres

Biblioteca Fages de Climent (Figueres)

Garriguella

Biblioteca Bonaventura Carles Aribau (Garriguella)

Roses

Biblioteca Jaume Vicens Vives (Roses)

Per altra banda, i amb la voluntat de reviure la història del monestir des de la vessant més novel·lística, s'han celebrat dos sessions de Club de lectura, al voltant de les exitoses novel·les Rere els murs de Núria Esponellà i Marcel Lacroix, El càtar ignorant, de Jordi Barrufet. Ambdòs han tingut lloc entre les parets del monestir, fet que va permetre als assistents conèixer de primera mà les sensacions i inquietuds que van experimentar els autors a l'hora d'escriure, i que van ser font d'inspiració de les seves novel·les.

Club lectura

 

Club lectura

Club de lectura Rere els murs amb Núria Esponella i Marcel Lacroix, El càtar ignorant, de Jordi Barrufet.

Aquestes iniciatives literàries formen part de les activitats programades en l'any del Mil·lenari, que culminaran amb la Pujada de Pobles al Monestir, el maig del 2023. A banda de la literatura, les activitats que s'aniran duent a terme fins l'any vinent, conviden a visitants i curiosos a fer un recorregut per la història i la tradició a través d'exposicions fotogràfiques, activitats conjuntes amb les escoles del Cap de Creus, concerts, accions musicals i visites teatralitzades.

Capçalera

 

Notícia
Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural