Actualitat

Toni Madueño captiva els assistents de l’acte central del Mil·lenari de Sant Pere de Rodes amb una proposta musical ambiciosa i innovadora

Madueño, expert en música medieval i reconegut pel seu projecte Despertant Instruments Adormits amb el qual ha construït rèpliques dels instruments de la Portalada de Ripoll, va sorprendre i emocionar els assistents fent-los partícips del simbolisme i l’emotivitat que representen els mil anys d’història del Monestir.

09/10/2022 / Administradora

Madueño, expert en música medieval i reconegut pel seu projecte Despertant Instruments Adormits amb el qual ha construït rèpliques dels instruments de la Portalada de Ripoll, va sorprendre i emocionar els assistents fent-los partícips del simbolisme i l’emotivitat que representen els mil anys d’història del Monestir.

Quan faltaven pocs minuts per les vuit del vespre, el director Toni Madueño va donar la benvinguda als presents des de la plaça central del conjunt monumental, per deixar pas a una veu dolça que va aparèixer d’entre la penombra per narrar la llegenda fundacional del monestir. Seguidament, es va iniciar un recorregut guiat pel claustre i les estances, on els cantaires de les corals del Cap de Creus van interpretar peces úniques, extretes d’antics manuscrits, que evoquen la consagració del temple de l’any 1022.

Finalment, un cop dins l’església i gairebé en absoluta foscor, les corals van posar el punt final a  l’acte acompanyades de l’aixecament de la figura del cap de Sant Pere.

L’acte, que va comptar amb l’assistència de la Directora General de Patrimoni Cultural i l’alcalde del Port de la Selva, va reunir prop de dues centes persones que van poder reviure l’esplendor del Monestir endinsant-se en la seva història  a través de la música, el silenci, la llum i la foscor.

Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural