El castell de Miravet acull la presentació del darrer disc d’Èric Vinaixa, “Les mil cares de la nit” (PICAP). El músic miravetà farà una actuació on desgranarà les cançons del seu setè disc, el cinquè en solitari, on mostra, d’una manera més oberta, el seu món interior. Vinaixa actuarà el dissabte 6 de juliol a les 21:30 h al recinte jussà del castell.
El concert forma part de les accions de dinamització cultural que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, gestora del monument, i l’Ajuntament de Miravet (Ribera d’Ebre), duen a terme per apropar el patrimoni monumental a la ciutadania. Èric Vinaixa estarà acompanyat pel quintet format per Marc Sendra al baix, Gerard Masip a la bateria, Julio Pérez als teclats i Albert Greenlight a la guitarra.
El seu setè disc, “Les mil cares de la nit”, està ple de textures, matisos i colors que arriben a noves sonoritats, tant en la forma com en el contingut. Amb aquest disc, el primer que Vinaixa ha gestat íntegrament a Miravet, continua expandint el seu univers musical amb dotze temes que tenen identitat pròpia. Uns temes que són el reflex d'un artista implicat en la seva obra, que utilitza la música com a vehicle d'expressió vital.
Les entrades del concert es poden adquirir de forma anticipada a través de la web de Monuments de la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Miravet. El preu de l’entrada és de 6 € i els menors d’onze anys tenen l’entrada gratuïta. L’organització habilitarà un servei d’autobús a les 20 h i a les 24 h.
Castell de Miravet
El Castell de Miravet és un dels exemples més destacats de l’arquitectura templera que es conserven a Europa. Construït sobre un escarpat turó a tocar del riu Ebre, està envoltat per una gran muralla de fins a 25 metres d'alçada, i domina estratègicament tota la cubeta de Mora.
És un dels principals atractius patrimonials de les Terres de l’Ebre i ha tingut un paper important en diferents conflictes al llarg de la història. El castell va ser construït pels musulmans, i després de la conquesta de Ramon Berenguer IV, va ser donat a l'orde del Temple, que el va convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó. Després de la desaparició de l’ordre, el castell va ser remodelat adaptant-se a les exigències defensives amb l'aparició de l'artilleria.
accessibility | legal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural