Actualitat

El Reial Monestir de Santes Creus presenta la seva proposta per ”Escenaris de la Història”

  • El Reial Monestir de Santes Creus és un dels 14 escenaris que integren aquest projecte de divulgació cultural de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya

Dijous 20 de juny de 2024 /

El dissabte 29 de juny, el Reial Monestir de Santes Creus presenta un nou recorregut  'Blanca d’Anjou i la relació de la reialesa amb el monestir” creat pel projecte Escenaris de la Història. Per la presentació s’ha preparat una representació teatral on hi haurà com a protagonista la figura de Blanca d’Anjou. La reina rebrà els visitants, acompanyada d’uns membres molt especials de la cort reial, que ajudaran l’espectador a conèixer la seva vida i els diferents espais del monestir.

La proposta de teatre i música, que portarà a terme la companyia Teatralitzat, es farà en dos passis, a les 18:15 i les 20:15 h, de forma gratuïta, però amb reserva prèvia.

La presentació de l’escenari anirà a càrrec de Carme Bergés, cap de l’àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, i de David Santaeulària, coordinador de la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya.

El projecte Escenaris de la Història és un espai web que recull tot el material gràfic i audiovisual dels 14 escenaris que el formen en aquest moment. Uns escenaris que donen a conèixer la història del nostre país, a través de les vivències de les persones que han habitat els indrets i els monuments on van succeir els fets. Aquest projecte, desenvolupat per la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya, té la voluntat d’explicar la història de Catalunya des de la “microhistòria i la quotidianitat”.

Els museus d’Història i els Monuments de Catalunya, en xarxa

La presentació al Reial Monestir de Santes Creus arriba després de la presentació d’altres escenaris com la Casa Museu Verdaguer, el Museu d’Història dels Jueus de Girona, o el Museu Municipal de Cambrils, als quals si sumaran 14 museus més d’Història de Catalunya.

Amb la idea de construir ”històries que fan història”, les narracions que descriuen els escenaris es desenvolupen a partir de valors com la igualtat de gènere, l’alteritat, la inclusió, el rigor històric i la pluralitat.

 

b
More news
Accessibility

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitylegal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural