Actualitat

La ciutat ibèrica del Molí d’Espígol se suma a les activitats del Cap de Setmana Ibèric, que se celebra l’1 i el 2 d’octubre

Durant els dos dies, l’espai acollirà visites guiades al jaciment, dissabte a les 10.30 i a les 17 hores i diumenge a les 10.30 hores, a més d’una bicicletada, activitats familiars, una vermutada electrònica o un tast de cervesa ibèrica

 

 

27/09/2022 / Administradora

Tornabous, 22 de setembre de 2022.- La ciutat ibèrica del Molí d’Espígol participarà el cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre en les activitats del 22è Cap de Setmana Ibèric, impulsat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC). Així, l’Àrea de Monuments i Jaciments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACdPC), que gestiona el jaciment, i l’Ajuntament de Tornabous, han organitzat conjuntament diversos actes. L’ACdPC ha programat tres sessions de visites guiades per conèixer en profunditat aquest antic poblat iber (dues el dissabte a les 10.30 i a les 17 hores i una diumenge a les 10.30 hores). Tant les visites guiades com les activitats familiars les realitza Iber, l’empresa concessionària de les visites guiades.

Alhora, durant el cap de setmana hi ha previstos diversos actes. Així, dissabte tindrà lloc una bicicletada i una xocolatada amb coca de forner i fruita. Després de la visita guiada al jaciment, se celebrarà l’activitat familiar ‘Desxifrem la cultura ibèrica: petits fragments’ i una Vermutada electrònica amb Los Notas del Barrio.

Diumenge, a més de la visita guiada, es repetirà l’activitat familiar i es farà un tast de cervesa Iberika, elaborada artesanalment gràcies a les referències que s’han pogut documentar a partir de les troballes d’aquest període històric.

El Cap de Setmana Ibèric és una gran oportunitat per apropar-se i conèixer el valuós i extens patrimoni ibèric de casa nostra. Totes aquestes propostes s’han pensat amb l’objectiu d’apropar el patrimoni ibèric de Tornabous i la resta del territori a tots els públics i despertar l’interès per aquest llegat històric que es cuida des de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Programa d’activitats al Molí d’Espígol durant el 22è Cap de Setmana Ibèric

Dissabte 1 d’octubre

Portes obertes de 10 a 14.30 h. i de 17 a 19.30 h.

9 h. Bicicletada. Plaça Salvador Seguí - Molí d’Espígol. Activitat gratuïta i apta per a tots els públics. És obligatori l’ús de casc.

10.30 h. Xocolata desfeta, coca de forner i fruita.

10.30 h. Visita guiada al jaciment.

11.30 h. Activitat familiar ‘Desxifrem la cultura ibèrica: petits fragments’.

12.30 h. Vermutada electrònica amb Los Notas del Barrio.

17 h. Visita guiada.

Diumenge 2 d’octubre

Portes obertes de 10 a 14.30 h. 10.30 h. Visita guiada.

11.30 h. Activitat familiar ‘Desxifrem la cultura ibèrica: petits fragments’.

13 h. Tast de cervesa Iberika.

Més informació:
http://patrimoni.gencat.cat/monuments
https://www.tornabous.cat
https://iber.cat

More news
Accessibility

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitylegal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural