Actualitat

La Ludwig Band encapçala els actes de l'1 d'agost a Castellterçol

  • L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l’Ajuntament de Castellterçol commemoren la mort d’Enric Prat de la Riba cada 1 d’agost

Dijous 20 de juny de 2024 /

La Casa Museu Prat de la Riba a Castellterçol presentarà dijous 1 d’agost l’acte anual de commemoració de l’aniversari de la mort d’Enric Prat de la Riba, impulsor i primer president de la Mancomunitat de Catalunya i figura cabdal de la història política de la Catalunya contemporània.

La primera part (19:30) pren el format d’una taula rodona sobre “La ràdio, tradició i innovació”, amb motiu de la commemoració del primer centenari de la ràdio a Catalunya. El plat fort de la jornada serà el concert gratuït de La Ludwig Band, una de les bandes catalanes del moment, premi Enderrock 2023 a millor disc de pop-rock segons la crítica i que en el seu repertori fa gala d'un estil que va des del pop-rock clàssic fins al folk local.

El nou disc, Gràcies per venir, potencia l'esperit coral de la banda amb arranjaments que s'eleven cap a sonoritats més roqueres, enfocades al directe, sense deixar de banda les harmonitzacions ordides i delicades. Les lletres segueixen sent el pal de paller de La Ludwig Band i troben el punt en comú en personatges vinguts de l'amistat, la feina i l'amor.

L'acte de commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba l'organitzen el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Castellterçol amb la voluntat de posar de relleu els valors i les aportacions que Prat de la Riba i la Mancomunitat van fer a la història del país. Des de l’any 2017 s’ha treballat per vincular també aquesta celebració amb les commemoracions de la Generalitat de Catalunya amb la intenció de reflexionar i reivindicar els fets, les persones i els aspectes rellevants de la nostra història.

ACTIVITAT

More news
Accessibility

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitylegal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural