Actualitat

El Reial Monestir de Santes Creus acull durant 10 dies un workshop dirigit per l'artista Marcel·lí Antúnez

Els objectes i material escènic de grans dimensions creats durant el curs prendran vida en un espectacle obert al públic.

Del 13 al 25 de juliol de 2021 / Administradora

El Reial Monestir de Santes Creus acull un workshop dirigit per per Marcel·lí Antúnez, fundador de la Fura dels Baus i un dels artistes catalans més reconeguts internacionalment en la performance i l'ús de les tecnologies digitals. Després de dos anys de pausa, el curs representa el retorn al monestir de Santes Creus de l'Atelier della Luna, un projecte internacional de cursos de formació i especialització en el món del teatre, el circ i el teatre de titelles i objectes.

El workshop de Marcel·lí Antúnez culminarà amb un espectacle final obert al públic que serà el resultat del treball i on prendran vida escènica els objectes i altres elements visuals que els alumnes hauran creat conjuntament durant el curs.

Aquesta és una experiència que Antúnez ja ha dut a terme en altres escenaris d'arreu del món els darrers anys. "En els darrers anys he fet un seguit de treballs col·laboratius de caràcter escènic, performàntic i també relacionats amb la instal·lació en els quals he utilitzat grans elements visuals que esdevenen objectes dramàtics decisius en el relat que s'explica. Alguns d'aquests objectes han tingut caràcter d'escenografia estàtica però la majoria han estat elements mòbils tals com indumentària, animals, icones simbòliques o bé figures gigantines", explica Antúnez.

Així doncs, l'objectiu del curs és la preparació i presentació de una performance escènica amb objectes i actuants en el context d'una creació col·laborativa. Marcel·lí Antúnez aprofitarà el transcurs d'aquest estudi i assaig per desgranar els seus coneixements i experiències en aquest entorn i així com d'altres entramats en els quals s'ha desenvolupat la seva carrera artística. "El meu propòsit a l'hora de construir aquests elements sempre que ha estat possible, ha estat el de utilitzar materials econòmics o bé de rebuit tals com envasos de plàstic i cartrons, en un intent d'allargar la vida de materials concebuts com objectes d'un sol us", afegeix Antúnez.

Logo

accesibilidad | aviso legal y privacidad | política de cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural