Actualitat

La Ludwig Band encapçala els actes de l'1 d'agost a Castellterçol

  • Els actes s’emmarquen en la commemoració de l’aniversari de la mort d’Enric Prat de la Riba.
  • A les 19:30 h s’iniciaren els actes programats, de forma gratuïta.

Dijous 20 de juny de 2024 /

La Casa Museu Prat de la Riba, a Castellterçol, presentarà, el dijous 1 d’agost, l’acte anual de commemoració de l’aniversari de la mort d’Enric Prat de la Riba. Figura cabdal de la història política de la Catalunya contemporània i impulsor i primer president de la Mancomunitat de Catalunya.

L’acte de commemoració està organitzat pel Departament de Cultura i l’Ajuntament de Castellterçol, amb la voluntat de posar de relleu els valors i les aportacions que Prat de la Riba i la Mancomunitat van fer a la història del país. Participaran en l’acte Antoni Massot, l’alcalde de Castellterçol; Josep Maria Carreté, gerent de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i Carme Bergés, cap de l’Àrea de Monuments i Jaciments de la Generalitat de Catalunya.

Des de l’any 2017 s’ha treballat per vincular també aquesta celebració amb les commemoracions de la Generalitat de Catalunya amb la intenció de reflexionar i reivindicar els fets, les persones i els aspectes rellevants de la nostra història. A través d’una xerrada-col·loqui a càrrec del periodista Jordi Margarit sobre els “100 anys de ràdio. Inicis, entrebancs i èxits” a les 19.30 h, es vincularà aquests actes amb la commemoració del centenari de la Ràdio a Catalunya. A les 21 h començarà el concert gratuït de la Ludwig Band, la banda catalana que va rebre el premi Enderrock 2023 al millor disc de pop-rock de mans de la crítica. El seu repertori fa gala d’un estil que va des del pop-rock clàssic fins al folk local.

El nou disc, que s’anomena Gràcies per venir, potencia l’esperit coral de la banda amb arranjaments que s’eleven cap a sonoritats més roqueres, enfocades al directe, sense deixar de banda les harmonitzacions ordides i delicades. Les lletres continuen sent el punt fort de la Ludwig Band i troben el punt en comú en personatges vinguts de l’amistat, la feina i l’amor.

Concert de La Ludwig Band a Castellterçol

Conferència 100 anys de ràdio. Inicis, entrebancs i èxits

Más Actualidad
Accesibilidad

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accesibilidad | aviso legal y privacidad | política de cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural