Actualitat

Quin goig!

El programa Ritmes, de cultura als monuments i museus, porta a Santes Creus l'Espectacle "Quin goig!".

L'espectacle de dansa i música se celebrarà el diumenge 23 de maig de manera gratuïta però amb aforament limitat i reserva prèvia.

14/05/2021 / Administradora

El Reial Monestir de Santes creus acollirà diumenge 23 de maig l'espectacle de dansa i música "Quin goig!ª, a càrrec de la Factoria Mascaró i La Nova Euterpe. Una actuació que s'emmarca en el programa Ritmes! Batecs de Cultura als museus, monuments i jaciments de Catalunya, que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat.

L'actuació serà gratuïta amb aforament limitat. Les persones que vulguin assistir-hi han de fer reserva prèvia al Reial Monestir de Santes Creus trucant al 977638329 o bé escrivint al correu electrònic santescreus.cultura@gencat.cat.

La Factoria Mascaró és un col·lectiu format per professionals de la dansa catalana, fundat el 1998. Les seves propostes d'espectacle són creacions originals a través de les quals volen establir una connexió amb la quotidianitat i la gestualitat d'avui dia. Al llarg de la seva trajectòria, han creat coreografies de carrer i de sala per a tots els públics.

Pel que fa a la Nova Euterpre, es tracta d'un grup polifònic que va començar la seva carrera el 1996 amb un repertori que abasta des de la polifonia de carrer fins a balades atrevides, cançons de festa i de gresca, de carlins o peces d'autor. Els components de La Nova Euterpe provenen d'una sòlida formació musical i han actuat arreu de Catalunya, França, Itàlia i Creta participant en els festivals Internacionals més importants de la Mediterrània.

"Quin goig!" és un espectacle amb arrels a la tradició que furga en els elements clàssics que formen la matèria en la concepció pitagòrica del món i els quatre elements: terra, aigua, foc i aire. "El savi grec sintetitza el treball dels que l'han precedit i construeix una nova teoria que té tant de pròpia com de manllevada en el procés de plasmació. Sentint, doncs, totes aquelles experiències rebudes les reformulem en un discurs plàstic que pretén donar temps a l'esperit per contemplar el seu entorn", exposen els creadors.

 

Cartell
Más Actualidad
Accesibilidad

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

27/11/2020
Descobert el possible nom original de la ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles

La ciutat seria coneguda amb el nom de Kum segons la inscripció ibèrica apareguda en un fragment de plom.

Aquest matí, al jaciment ibèric de Castellet de Banyoles, a Tivissa (Ribera d’Ebre), s’ha anunciat una significativa troballa que permetria demostrar que Castellet de Banyoles, capital del poble ibèric dels Ilercavons, era coneguda amb el nom ibèric de Kum.

Logo

accesibilidad | aviso legal y privacidad | política de cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural