Inici | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

CONGRÉS INTERNACIONAL D'ARXIUS

 

BARCELONA / CATALUNYA 2025

“CONEIXENT PASSATS, CREANT FUTURS”

La ciutat de Barcelona ha estat escollida seu del Congrés Internacional d’Arxius de l’ICA (International Council on Archives), que se celebrarà entre el 28 i 30 d’octubre del 2025 al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCiB). 

El Consell Internacional dels Arxius és l’organisme internacional creat el 1948 sota la tutela de la UNESCO, que té com a objectiu garantir una gestió documental eficaç, preservar i posar a disposició el patrimoni arxivístic mundial mitjançant els arxius i els professionals de tot el món.  L’ICA promou cada quatre anys la celebració d’un congrés mundial per reunir els professionals del sector i debatre sobre les inquietuds i els projectes dels arxius a escala mundial.
 
El Congrés Internacional d’Arxius que se celebrarà a Catalunya suposa un repte i una oportunitat de mostrar al món els valors de l’arxivística i la gestió documental a casa nostra. Una oportunitat que transcendeix els professionals dels arxius i la gestió documental i sumarà sectors propers que miraran el Congrés com una oportunitat d’aprenentatge i crear sinergies entre els professionals de les dades.
 
Sota el títol "Coneixent passats, creant futurs", es debatrà sobre els reptes als quals s'enfronten els professionals de l'arxivística i la gestió documental. Es preveu acollir més de 2.000 professionals d'arreu del món, tant del sector com d'altres relacionats.


 

ORGANITZA:

                          

COL·LABORA: