Argonautes | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Argonautes


ARGONAUTES. PROGRAMA D'AJUTS PER A SORTIDES ESCOLARS AL PATRIMONI CULTURAL CATALÀ

 
 


Argonautes és un programa d’ajuts al transport per a sortides escolars als museus i equipaments patrimonials, impulsat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. És un programa adreçat als centres d’educació infantil, primària i secundària, que cada curs escolar, el Departament d’Educació estableix com a centres educatius de màxima complexitat.

L’objectiu d’Argonautes és fer més accessible el patrimoni cultural a la comunitat escolar oferint ajuts al transport amb la col·laboració de diversos operadors i companyies de transport. Aquests ajuts permeten accedir gratuïtament als museus i equipaments culturals de tot Catalunya que estan adherits al programa. Malgrat que els ajuts del  programa Argonautes no inclouen les activitats dirigides, em determinats museus i monuments existeix la possibilitat de combinar l’ajut al transport amb la beca d’activitat.
 
  • Quins equipaments patrimonials es poden visitar?
Mitjançant el programa Argonautes es poden visitar tots els museus i monuments gestionats per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, alguns dels museus de les Xarxes Territorials així com altres museus i equipaments patrimonials adscrits al programa, prèvia signatura d’un protocol d’adhesió.
La possibilitat de visita a cada museu o equipament pot quedar condicionada en funció de la disponibilitat de cada equipament.

  • Quins són els requisits per optar a l'ajut?
Podran sol·licitar els ajuts del Programa Argonautes les persones representants dels centres d'educació infantil, primària i de secundària obligatòria que estiguin inclosos dins el llistat d’escoles de màxima complexitat del Departament d'Educació, vigent durant el curs 2020-2021. Consulteu les bases del programa abans de formalitzar la vostra sol·licitud:

  • Com sol·licitar l'ajut?
Si sou un centre educatiu de màxima complexitat, només heu d’omplir el formulari que trobareu a sota. Un cop es rebi la vostra sol·licitud, s’estudiarà i us contactarem per donar-vos una resposta i confirmar-vos si podeu disposar de l’ajut.

En tots els casos, un cop acceptada la sol·licitud, cal que el representant de l’escola es posi directament en contacte amb el museu o equipament escollit per tal de gestionar directament la reserva de la visita, o l’activitat en cas que se'n vulgui contractar una.
 

Col·laboradors de transport
Per tal d’aconseguir el seu objectiu, Argonautes compta amb la col·laboració de quatre companyies de transport. Aquestes faciliten anualment un nombre determinat de títols de transport, descomptes en els seus serveis i/o suport per a la difusió del programa.
  
                   
 
 
Per més informació:
argonautes@gencat.cat

La nostra Comunitat

#patrimonigencat