#DIMenXarxa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

#DIMenXarxa

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) que se celebra anualment el 18 de maig. L’edició d’enguany està dedicada al tema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”. La pandèmia de la COVID-19 ha afectat totes les societats actuals a nivell mundial i en aquest context, l’ICOM aposta pel paper que han de jugar els museus en les societats i en el lideratge que aquests han d’assumir en el canvi de paradigma: cal repensar la relació dels museus amb les comunitats a les quals serveixen, experimentar amb nous models híbrids de consum cultural i reafirmar amb força el valor dels museus en la construcció d’un futur just i sostenible. Així, aquest DIM ens convida a imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, el 15 de maig se celebra també la Nit dels Museus, amb interessants propostes que
permeten descobrir els museus d’una manera diferent.

Visita el web del Dia Internacional dels MuseusJORNADA DE PORTES OBERTES I ACTIVITATS GRATUÏTES

Per celebrar el Dia Internacional dels Museus, entre el 15 i el 18 de maig hem preparat més d'una trentena d'activitats gratuïtes: visites guiades, espectacles, tallers i moltes altres propostes! A més, gaudeix de portes obertes a tots els equipaments.

Totes les activitats s'han organitzat seguint les mesures sanitàries pertinents; volem que celebris la festa dels museus amb nosaltres i sobretot, que ho facis amb total seguretat.

Descarrega't el programa d'activitats

Consulta l'agenda online GUANYA UNA NIT D'HOTEL I UNA EXPERIÈNCIA CULTURAL


Bases del sorteig


La nostra Comunitat

#patrimonigencat