Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Sentir, descobrir i conèixer un patrimoni únic i excepcional.

La Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran forma part de les xarxes territorials de museus de Catalunya, que es despleguen en el conjunt del territori per tal de garantir la preservació i la difusió del patrimoni moble de Catalunya. Es va constituir el 2016 per la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida) i els titulars dels 12 museus registrats que la conformen.

La xarxa té per objectiu treballar de forma mancomunada, tot cooperant i promovent polítiques museístiques coordinades entre els dotze museus a través de la conservació, investigació, interpretació, exhibició i comunicació  del seu patrimoni. Es tracta de museus a través dels quals els visitants poden experimentar un primer contacte amb el territori, en un sentit tant panoràmic com temàtic. Els seus fons abasten des de l'època dels dinosaures fins a la més actual contemporaneïtat artística, amb més de 40.000 objectes que formen una col·lecció única a Catalunya. 

 

Visita els museus de la XMTLLA

#LaCulturaSempreHiÉs

Vam acomiadar el 2020 celebrant que la cultura ens havia acompanyat en els moments més difícils...
I durant 2021 seguirem celebrant que #LaCulturaSempreHiÉs!

Descobreix el tema del mes

Els guardians del patrimoni

El darrer número de la revista Ara Lleida inclou un recorregut pels 12 museus que formen la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran.

Descarrega't la revista

Se'n parlave... i n'hi havie


L'exposició sobre bruixeria a les terres de Ponent i Pirineu torna a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. A més, des del nostre web pots descarregar-te el catàleg en versió catalana i en versió anglesa.

Més informació

La nostra Comunitat

#patrimonigencat