Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Sentir, descobrir i conèixer un patrimoni únic i excepcional.

La Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran forma part de les xarxes territorials de museus de Catalunya, que es despleguen en el conjunt del territori per tal de garantir la preservació i la difusió del patrimoni moble de Catalunya. Es va constituir el 2016 per la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida) i els titulars dels 12 museus registrats que la conformen.

La xarxa té per objectiu treballar de forma mancomunada, tot cooperant i promovent polítiques museístiques coordinades entre els dotze museus a través de la conservació, investigació, interpretació, exhibició i comunicació  del seu patrimoni. Es tracta de museus a través dels quals els visitants poden experimentar un primer contacte amb el territori, en un sentit tant panoràmic com temàtic. Els seus fons abasten des de l'època dels dinosaures fins a la més actual contemporaneïtat artística, amb més de 40.000 objectes que formen una col·lecció única a Catalunya. 

 

Visita els museus de la XMTLLA

Els museus de la xarxa t'esperen!


Els dotze equipaments de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran obren les portes aquest agost amb més de 100 activitats de tota mena i volem animar-te a compartir aquestes estimulants propostes amb nosaltres. Dotze museus que són dotze experiències plenes d'interès i dotze atractives cites amb l'art i la història de les nostres contrades.

Gaudeix del vídeo... i gaudeix dels nostres museus!

Enllaç al vídeo

La nostra Comunitat

#patrimonigencat