Actualitat

Ginestà actuarà al castell de Cardona el 4 de setembre

· El concert l’organitzen l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l’Ajuntament de Cardona i ja té les entrades a la venda

· Ginestà presentarà a Cardona el seu darrer disc “Suposo que l’amor és això”

17 d'agost de 2022 / Administradora

La Col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona acollirà el diumenge 4 de setembre a les 7 de la tarda el concert del duet barceloní Ginestà. Es tracta de la darrera cita del Cicle Espais, la proposta cultural d’estiu de l’Ajuntament cardoní, que programa diverses activitats culturals en indrets singulars de la vila. El concert coincideix amb la Festa Major del Castell i compta amb la col·laboració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Ginestà presentarà a Cardona el tercer disc de la seva trajectòria artística “Suposo que l’amor és això” (Kasba Music, 2022) publicat aquest 2022 i amb el qual aquest duet, format pels germans Júlia i Pau Serrasolsas, s’han consolidat com un dels grups de referència de l’actual escena musical catalana. Nascuts al poble barceloní de Sant Andreu de Palomar, Ginestà canten a la quotidianitat però també a les lluites i reivindicacions socials i polítiques i ho fan transitant entre estils musicals com el pop, el folk i la cançó protesta. A banda de presentar les cançons del seu últim disc també interpretaran alguns dels seus èxits més coneguts com “Estimar-te com la terra”.

Ginestà

El Castell de Cardona, la fortalesa inexpugnable

El castell de Cardona és una de les fortificacions militars més importants de Catalunya. Situat al capdamunt d’un turó que domina part de la vall del riu Cardener, el seu origen el trobem en la necessitat de protegir la preuada sal de la vall salina de Cardona.

El castell apareix documentat per primera vegada en època carolíngia (segle VIII) quan, per la seva estratègica posició, esdevé un important enclavament en la conquesta dels territoris de l’Al-Andalus. Posteriorment, durant la formació dels comtats catalans, els comtes de Barcelona concedeixen dues cartes de franqueses a Cardona (segles IX i X) i promouen la formació del vescomtat de Cardona. Aquest serà l’origen de la nissaga dels Cardona que, amb el temps, esdevindrà un dels llinatges més poderosos de la noblesa catalana. Rebran els títols de vescomtes, comtes i ducs i faran del castell el centre dels seus dominis senyorials. El seu poder, fruit de les rendes de la sal, farà que siguin coneguts com els reis sense corona. Una mostra de la seva riquesa és l’edificació a l’interior del recinte del castell de la Col·legiata de Sant Vicenç, obra mestra de l’art romànic català.

A partir del segle XVII, el castell medieval es convertirà en una fortalesa moderna preparada per resistir els atacs de l’artilleria i jugarà un paper clau en les guerres dels Segadors, de Successió i del Francès. Durant la guerra de Successió (1702-1715) el castell resistirà el setge borbònic de 1711 i no capitularà fins el 18 de setembre de 1714, fent que se’l conegui com el darrer baluard de les llibertats catalanes. Tots aquests fets fan del castell de Cardona un exemple únic de la història de la fortificació militar a Catalunya.

Més informació

https://entrades.cardonaturisme.cat/ca/producte/ginesta  al preu de 10 euros.

https://patrimoni.gencat.cat/ca/monuments

www.cardona.cat

www.cardonaturisme.cat

 

More news
Accessibility

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitylegal notice and privacy policy | cookies | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural