Jornades Europees de Patrimoni

16, 17 i 18 de setembre

Les Jornades Europees del Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2016 a Catalunya se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de setembre de 2016. La sessió plenària del programa de les Jornades Europees de Patrimioni al Consell d’Europa ha decidit dedicar l'edició d'enguany a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni agrupades com a comunitats patrimonials.

El lema suggerit és Patrimoni de tot@s i posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per a difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris, els projectes exemplars de col·laboració i finançament públic-privat i activitats, en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.


Una agenda en línia

Les JEP són la festa del patrimoni i els diferents municipis i entitats organitzen un seguit d'activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions...  Consulta-les totes a la nova agenda en línia, un espai perquè tots els usuaris tinguin al seu abast, sigui a través de l'ordinador o a través d'un dispositiu mòbil, la programació completa de les JEP 2016.

2a Jornada Patrimoni i Escola

El dia 1 d'octubre se celebrarà, al Museu d'Història de Catalunya (Barcelona), la "2a Jornada Patrimoni Escola. La complicitat amb l'escola com l'estratègia per incorporar el currículum competencial a les activitats educatives patrimonials". Organitzada per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, està adreçada a professionals del sector del patrimoni i de l'ensenyament

Consulta el programa   |    Inscriu-te