Jornades Europees de Patrimoni 

6, 7 i 8 d'octubre

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2017 a Catalunya se celebrarà els dies 6, 7 i 8 d'octubre. Enguany, el lema suggerit pel Consell d'Europa és 'Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats' per posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

Els palaus, els castells, els monestirs, les fàbriques, els jardins històrics i altres espais patrimonials relacionats amb la natura, obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i oferiran activitats per donar a conèixer en profunditat el seu patrimoni comú, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Una agenda en línia

Les JEP són la festa del patrimoni i els diferents municipis i entitats organitzen un seguit d'activitats gratuïtes per a tots els públics: visites guiades, representacions teatrals, concerts, exposicions...  Consulta-les totes a l'agenda en línia, un espai perquè tots els usuaris tinguin al seu abast, sigui a través de l'ordinador o a través d'un dispositiu mòbil, la programació completa de les JEP 2017.

II Jornada de Patrimoni Cultural

7 de novembre a La Pedrera

En el marc de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural organitza, amb la col·laboració de la Fundació Catalunya La Pedrera, la II Jornada de Patrimoni Cultural sota el títol Memòria i futur del paisatge: activant el patrimoni. L'objectiu d'aquesta jornada de diàleg i reflexió, adreçada a professionals i estudiants, està en consonància amb el tema proposat pel Consell d'Europa per aquest any 2017: "Patrimoni i Natura: un paisatge de possibilitats". 

+ informació

3a Jornada Patrimoni i Escola

29 i 30 de setembre al mNACTEC

El 2016, es va celebrar la 2a Jornada Patrimoni i Escola. Continuàvem el treball iniciat amb la primera edició, en la que parlàvem de la complicitat ineludible entre patrimoni i escola per poder garantir unes propostes didàctiques inserides en el marc competencial. La 3a edició de la jornada es planteja com a consolidació d’aquest treball cooperatiu i presenta diverses novetats, moltes d’elles, fruit de l’avaluació de les persones participants.
 
+ informació

#EFIM 2017

L'Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments és un concurs de fotografia i patrimoni adreçat als joves, que té per objectiu apropar-los al patrimoni monumental, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin. Amb la complicitat dels centres docents, l'EFIM proposa que els alumnes de secundària, de fins a 20 anys, tinguin l'ocasió de mirar des de la seva experiència el patrimoni i que construeixin el seu propi relat amb un llenguatge creatiu.

+ informació