Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Sentir, descobrir i conèixer un patrimoni únic i excepcional. 

La Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran forma part de les xarxes territorials de museus de Catalunya, que es despleguen en el conjunt del territori per tal de garantir la preservació i la difusió del patrimoni moble de Catalunya. Es va constituir el 2016 per la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida) i els titulars dels 11 museus registrats que la conformen.

La xarxa té per objectiu treballar de forma mancomunada, tot cooperant i promovent polítiques museístiques coordinades entre els onze museus a través de la conservació, investigació, interpretació, exhibició i comunicació  del seu patrimoni. Es tracta de museus a través dels quals els visitants poden experimentar un primer contacte amb el territori, en un sentit tant panoràmic com temàtic, els seus fons abasten des de l'època dels dinosaures fins a la més actual contemporaneïtat artística, més de 40.000 objectes que formen una col·lecció única a Catalunya. 


 

Coneix-nos millor

Visita els museus de la XMTLLA

EXPOSICIÓ

Se'n parlave i n'hi havie


Museu Diocesà i Comarcal de Solsona
De l'11 de maig al 24 de juny


Mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria a les Terres de Ponent i al Pirineu, lloc d'origen d'un fenomen que arrenca en època baixmedieval i que s'estén fins a dates sorprenentment properes a l'actualitat: la creença en l'acció malèfica de bruixes i bruixots sobre persones, animals i conreus.

 


CURS D'ESTIU

Els Museus i el Patrimoni en el Territori. Museus segurs, museus en risc.

La UdL i la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran volen donar continuïtat a la col·laboració encetada en l'edició dels cursos de la Universitat d'Estiu 2012 amb l'objectiu de facilitar formació en temes de museus i centres patrimonials als professionals i persones interessades. L'edició d'enguany estarà dedicada a la qüestió de la seguretat en els museus.

Més informació i inscripcions