Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Sentir, descobrir i conèixer un patrimoni únic i excepcional. 

La Xarxa Territorial de Museus de les Terres de Lleida i Aran forma part de les xarxes territorials de museus de Catalunya, que es despleguen en el conjunt del territori per tal de garantir la preservació i la difusió del patrimoni moble de Catalunya. Es va constituir el 2016 per la Generalitat de Catalunya, l'Institut d'Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida) i els titulars dels 11 museus registrats que la conformen.

La xarxa té per objectiu treballar de forma mancomunada, tot cooperant i promovent polítiques museístiques coordinades entre els onze museus a través de la conservació, investigació, interpretació, exhibició i comunicació  del seu patrimoni. Es tracta de museus a través dels quals els visitants poden experimentar un primer contacte amb el territori, en un sentit tant panoràmic com temàtic. Els seus fons abasten des de l'època dels dinosaures fins a la més actual contemporaneïtat artística, amb més de 40.000 objectes que formen una col·lecció única a Catalunya. 


Coneix-nos millor

Visita els museus de la XMTLLA

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Dissabte, 18 de maig


Un any més, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran s’afegeix a la celebració del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus. Enguany reflexionem sobre el futur i la tradició amb una selecció de peces que posen en diàleg diferents cultures i tradicions. Consulta la nostra agenda d’activitats i descobreix totes les activitats que hem preparat!

Agenda d'activitats

Descarrega't el programa d'activitats


SE'N PARLAVE.... I N'HI HAVIE

Ecomusèu çó de Joanchiquet (Vilamòs, la Val d'Aran)
Portes obertes el diumenge 18 de maig (d'11 a 14 h. i de 16 a 19 h.) i el diumenge 19 de maig (d'11 a 14 h.)


Mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria al Pirineu i les Terres de Ponent, lloc d'origen d'un fenomen que arrenca en època baixmedieval i que s'estén fins a dates sorprenentment properes a l'actualitat: la creença en l'acció malèfica de bruixes i bruixots sobre persones, animals i conreus