Preguntes freqüents | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Es pot sol·licitar més d’un ajut per centre educatiu?

Sí, podeu sol·licitar més d’un ajut (màxim tres per centre). En tot cas, la disponibilitat d’ajuts en qualsevol mitjà de transport és limitada, en funció de la demanda i de l’ordre d’arribada de les peticions.
 


Amb quina antelació s’ha de realitzar la sol·licitud de l’ajut

La sol·licitud s’ha de realitzar amb un mínim de 30 dies d’antelació respecte a la data de la sortida.

 

Si no som un centre educatiu de màxima complexitat, podem sol·licitar l’ajut?

El programa Argonautes està destinat exclusivament a centres educatius de màxima complexitat. 
 


Un cop acceptada la sol·licitud, es poden realitzar canvis?

Sí, es poden realitzar modificacions (variació del nombre d’integrants del grup, variacions d’horaris, anul·lacions, etc...) amb un mínim de 10 dies d’antelació respecte a la data de la sortida. Caldrà notificar qualsevol canvi per correu electrònic a l’adreça argonautes@gencat.cat, així com a la companyia de transport en el cas de desplaçament en autocar.
 


Què passa si s’anul·la una sortida per qüestions meteorològiques o per altres motius?

En cas que la sortida s’hagi d’anul·lar, caldrà notificar-ho a l’equipament i al programa Argonautes. Es podrà programar la sortida per una nova data, prèvia confirmació de disponibilitat amb l’equipament patrimonial i amb la companyia de transport.
 


Es pot visitar un altre equipament que no formi part de la llista d’espais visitables?

Mitjançat els ajuts Argonautes es poden visitar únicament els museus i equipaments adherits al programa i que consten en el següent llistat.
 


L’entrada al museu/equipament és gratuïta?

Tots els museus i equipaments patrimonials adherits al programa Argonautes ofereixen entrada gratuïta a l’alumnat procedent de centres educatius de màxima complexitat, així com als acompanyants del grup. Malgrat que els ajuts del  programa Argonautes no inclouen les activitats dirigides (taller didàctics, visites teatralitzades, etc.), en determinats museus i monuments existeix la possibilitat de combinar l’ajut al transport amb la beca d’activitat. Caldrà que consulteu a l’equipament seleccionat si ofereixen alguna beca d’activitat.
 


En el cas del transport en autocar, quin tipus d’ajut s’ofereix?

El programa Argonautes ofereix un descompte del 60% sobre el preu total del servei de transport discrecional en autocar. 
 


Quin és el sistema de pagament en el cas del transport amb autocar?

Un cop realitzada la sortida, la companyia de transport en autocar us farà arribar per correu electrònic la factura corresponent al 40% per tal que procediu a efectuar el pagament. El 60% del pressupost anirà a càrrec del programa Argonautes.Com rebrem els títols de transport de TRAM/FGC/Rodalies RENFE?

Una setmana abans de la sortida rebreu al centre educatiu els títols de transport mitjançant servei de missatgeria. Els títols de transport no admeten transbordament amb Metro.