Manel Miró | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Stoa-Planificació, comunicació i presentació del patrimoni
Àrea d’estudis i planificació


Es va llicenciar en prehistòria, història antiga i arqueologia l’any 1985 a la Universitat de Barcelona i l’any 1990 va fer una especialització en gestió i interpretació del patrimoni a l’Escola de Patrimoni de Barcelona.

Del 1985 al 1990 va ser arqueòleg freelance al Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya.

Del 1990 al 1996 va treballar com a consultor en patrimoni i turisme cultural a la Fundació Centre Europeu del Patrimoni.

El 1996 va fundar amb altres socis Stoa-Planificació, comunicació i presentació del patrimoni, on segueix treballant com a director de l’Àrea d’Estudis, Planificació i Continguts Digitals, des d’on ha dirigit més d’un centenar de projectes relacionats amb el patrimoni, que inclouen plans estratègics, plans directors, estudis de viabilitat d’equipaments patrimonials, plans d’interpretació i projectes museològics i museogràfics. Alguns dels seus darrers projectes són la Nova Exposició Permanent del Museu del Suro de Palafrugell, el Pla Estratègic del castell d’Hostalric, el Centre de Visitants del Parc Natural de les illes Medes, el Pla d’Interpretació del Jaciment Arqueològic del Born CCM i el Pla d’Interpretació de Sender dels Dòlmens de Karakate (Guipúscoa).

És autor de publicacions centrades en l’arqueologia i la interpretació del patrimoni, i del blog Raining Stones, dedicat a la interpretació del patrimoni i l’arqueologia.

És professor del màster d’arquitectura i patrimoni històric de l’Institut Andalús del Patrimoni Històric i la Universitat de Sevilla.

Així mateix, és professor d’interpretació del patrimoni en màsters i postgraus en diferents universitats, com ara la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Granada, la Universitat de la Corunya, la Universitat Internacional de Catalunya, la Universitat Internacional d’Andalusia, la Universitat Carlos III de Madrid, la Universitat Complutense de Madrid i la Universitat de Ciego de Ávila (Cuba).