Activitats

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
Concert - Homenatge a Rachmaninov - 26 juliol
Quan?

Dimecres, 26 de juliol

On?

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes

Preu
Consultar web

20 h
Església del Monestir

HOMENATGE A RACHMANINOV

ALBERT TIU, piano

Obres de: Chopin, Rachmaninov

 

Dimecres, 26 de juliol

PROGRAMA

Johann Sebastian Bach
Concert italià, BWV971

Ludwig van Beethoven
Sonata en sol menor, Op. 49 No. 1
I. Andante
II. Rondo, Allegro

Ludwig van Beethoven
Sonata en Sol Major Op. 49, No. 2

I. Allegro ma non troppo
II. Tempo di minuet

Frederic Chopin
Trois Nouvelles Etudes, B. 130

I. Andantino
II. Allegretto
III. Allegretto

Sergei Rachmaninov
Concert per a piano No. 2 en do menor, Op. 18 (versió per a piano sol)

ALBERT TIU, piano

Nascut a Cebu, Filipines, Albert Tiu ha estat descrit per la crítica com "un artista d'habilitats poc comunes!! (American Record guide).

El seu darrer àlbum "Grand Russian", que inclou la Gran Sonata de Txaikovski i la 1a Sonata de Rachmaninov, va ser elogiat per la crítica amb aquestes paraules: "Fins i tot amb una forta competència en aquest repertori, Tiu destaca amb les seves interpretacions i assoliment tècnic".

Recentment promogut a Cap d'Estudis de Piano al Conservatori de Música Yong Siew Toh, Universitat Nacional de Singapur, Albert Tiu va estudiar amb Jerome Lowenthal a la Juilliard School, amb Michael Lewin al Boston Conservatory, i amb Nita Abrogar-Quinto i Nelly Castro a les Filipines. Va rebre el premi William Petschek de Juilliard i va resultar guanyador dels concursos de Calgary (Honens), Hèlsinki (Maj Lind) i Santander (Paloma O'Shea), entre altres.

Conegut per la seva programació innovadora, ha presentat temes que inciten a la reflexió en recitals, com "Chopin: Before & Beyond" (obres que van influir en Chopin i obres inspirades per Chopin), i "Bee Flat (les dues Sonates en si bemoll de Beethoven). Ha actuat amb la Filharmònica de Sant Petersburg, Hamburg Sympony, Finnish Radio Symphony, Gstaad Festival Orchestra, Calgary Philharmonic, entre altres.

Els seus "Tiudents" (tal com anomena als seus estudiants) s'han distingit en concursos i festivals arreu del món, i han continat els seus estudis a Amèrica del Nord i Europa. A part de l'ensenyament, Albert Tiu ha estat jurat en concursos internacionals de piano a França, Dinamarca, Nova Zelanda, Tailàndia i Indonèsia.

Es considera addicte a "Angry Birds", una font constant d'humor a la família, i a l'estudi, però d'alguna manera encara aconsegueix practicar una mica de piano. Quan és temporada, la seva addicció s'estén a l'hoquei sobre gel, en el qual dóna suport als "Penguins" de Pittsburgh.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural