Activitats

Estudi Taller Carles Fontserè
Instal·lació OCELLS I LLIBERTAT
Quan?

12 de febrer - 30 de juny

On?

Estudi Taller Carles Fontserè

Intervenció escultòrica de teixit amb fibres vegetals creada a partir d'un projecte participatiu instal·lat a l'era de l'Estudi Taller Carles Fontserè

12 de febrer - 30 de juny

Durant la Fira d'Hivern de 2021 es va dur a terme una doble activitat a l'Estudi Taller Carles Fontserè: d'una banda, el Centre Cívic de Porqueres va organitzar un monogràfic en què es van explicar les tècniques de construcció i teixit amb fibres vegetals de gran format amb l'artista Ona Trepat i, de l'altra, es va realitzar una jornada de treball, oberta al públic, en què l'Ona Trepat va dirigir un grup de voluntaris de totes les edats per realitzar el muntatge i la construcció d'una intervenció escultòrica efímera a l'era de l'Estudi Taller Carles Fontserè.

 

Ocells 1

Foto: Pep Mata
L'artesana Ona Trepat va dissenyar aquests ocells de vímet de quatre metres de llarg, inspirat en el mètode de construcció d'un cistell de collir fruita danès, en homenatge a les lluites de defensa del territori vam crear un estol de quinze ocells.

El Projecte es va anomenar Ocells i llibertat i vol ser un homenatge en record del cartellista i artista polifacètic Carles Fontserè i de les lluites en defensa del territori.

 

Ocells 2

Foto: Pep Mata
La convocatòria va ser un èxit i, més de quaranta persones van participar en l'elaboració d'ocelles de vímet durant tota la jornada de treball. Des de llavors, la intervenció escultòrica acompanya el paisatge del taller.

 

Cartell Ocells i llibertat

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural