Activitats

Castell Monestir d'Escornalbou
Visita guiada al Castell Monestir d'Escornalbou
Quan?

Del dissabte 23 de març al dilluns 1 d'abril (excepte dilluns 25 de març)

On?

Castell Monestir d'Escornalbou

Més detalls
Preu
COMPRA D'ENTRADES

Visita guiada pel monument per conèixer els espais més emblemàtics d’aquesta casa, el seu entorn i la vida que hi va donar Eduard Toda.

Del dissabte 23 de març al dilluns 1 d'abril (excepte dilluns 25 de març)

Escornalbou ens endinsa en una època en què la burgesia benestant va habilitar antics edificis històrics per convertir-los en les seves residències. Així, el 1911, Eduard Toda va comprar l’antic monestir de Sant Miquel d’Escornalbou i el restaurà amb total llibertat.

La visita ens permet conèixer l’ambient d’una casa benestant de començament del segle XX, on es van reunir les principals figures de la Renaixença, convidades per Toda. A les diferents estances, hi queden mostres de les col·leccions que Toda havia aplegat en els seus viatges. Fou vicecònsol a Macau, Hong Kong i Shangai i cònsol a Egipte, i aprofità aquestes experiències per conèixer diferents cultures. Eduard Toda es va interessar especialment per l’antic Egipte: va participar en les excavacions de Tebes i va reunir una col·lecció privada d’art egipci que cedí al Museu Arqueològic Nacional de Madrid i al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

Enmig de la peculiar interpretació que Toda va fer de l’antic conjunt, s’entreveuen les restes del monestir fundat el 1153. Toda en preservà alguns elements, com l’església i el claustre, tot i que el va remodelar per convertir-lo en un jardí per gaudir d’una de les millors vistes de les comarques de Tarragona.

EDAT RECOMANADA
A partir de 8 anys.
INFORMACIÓ PRÀCTICA
DATES I HORARIS: del dissabte 23 de març al dilluns 1 d’abril (excepte dilluns 25 de
març): 11:00 català i 12:30 castellà
DURADA: 60 minuts
CAL INSCRIURE’S-HI PRÈVIAMENT? la compra de les entrades es realitzarà online. Per més informació podeu contactar amb reservesmonuments.acdpc@gencat.cat o al telèfon 977 63 85 56.
ADREÇA DE L’EQUIPAMENT / CONTACTE:
Carretera d'Escornalbou, s/n
43771 Riudecanyes (Tarragona)
Tel. (+34) 977834007

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural