Activitats

Reial Monestir de Santes Creus
Visita guiada al Reial Monestir de Santes Creus
Quan?

Tot l'any

On?

Reial Monestir de Santes Creus

Més detalls
Preu
8€ adults, 4€ de 8 a 16 anys i gratuït menors de 8 anys

El monestir de Santes Creus va néixer el 1160 sota el patrocini dels llinatges dels Montcada i dels Cervelló, i del comte Ramon Berenguer IV. Els monjos, provinents del monestir occità de la Gran Selva, van trobar a la riba del riu Gaià l’emplaçament idoni per bastir-hi un monestir que seria, fins al 1835, el centre d’una de les senyories monàstiques més extenses i influents de la Corona d’Aragó. Santes Creus va tenir el seu moment de més esplendor en els segles XIII i XIV gràcies al favor del llinatge reial i la noblesa.

Els reis Pere el Gran i Jaume II el Just i la reina Blanca d’Anjou el van escollir com a panteó i en van esdevenir protectors i mecenes actius. Les seves restes reposen a l’església en dos monuments funeraris, considerats obres cabdals del primer gòtic català i els únics que ens han arribat intactes de la reialesa de la Corona d’Aragó.

Visita guiada pel monument per conèixer els espais més emblemàtics de l’abadia cistercenca, com ara el claustre gòtic o els mausoleus reials, i descobrir la història de l’orde i com hi vivien els monjos.

Tot l'any

EDAT RECOMANADA:

A partir de 8 anys.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

DATES I HORARIS

Juny: dissabte 22, diumenge 23 i dilluns 24: 11:00 català i 12:30 castellà

Del 30 de juliol a l’1 de setembre:

  • Dimarts, dijous i dissabtes: 11:00 català
  • Dimecres i diumenge: 11:00 castellà

Novembre:

  • Divendres 1, dissabte 2 i diumenge 3: 11:00 català i 12:30 castellà

Desembre:

  • Divendres 6, dissabte 7 i diumenge 8: 11:00 català i 12:30 castellà

DURADA: 90 minuts

CAL INSCRIURE’S-HI PRÈVIAMENT? La compra de les entrades es realitzarà online. Per més informació podeu contactar amb reservesmonuments.acdpc@gencat.cat o al telèfon 977 63 85 56.

ADREÇA DE L’EQUIPAMENT

Plaça Jaume el Just, s/n
43815 Aiguamúrcia (Alt Camp)

 

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural