Actualitat

La ciutat ibèrica de Molí d’Espígol acull un any més al festival a2m del municipi de Tornabous

  •  La companyia Farrés Brothers i cia, dirigits per la pallassa Marta Sitjà, presenta un espectacle familiar que reflexiona sobre la història de la humanitat i la condició humana, de forma irreverent i provocadora.
  • L’actuació serà el 18 de juliol a les 21 h i prèviament hi haurà una visita guiada gratuïta al jaciment

Divendres 28 de juny de 2024 / Comunicació 1

El jaciment ibèric del Molí d’Espígol acollirà el dijous 18 de juliol un espectacle familiar dins el festival a2m. L’Ajuntament de Tornabous, impulsor de la iniciativa, i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, responsable de la gestió del monument, col·laboren en aquest acte del festival a2m per dinamitzar les polítiques municipals de cultura, patrimoni i turisme.

La companyia Farrés Brothers i cia, interpretarà l’obra teatral ‘HoHiHu. L’Horrible Història de la Humanitat’, dirigits per la pallassa Marta Sitjà. Un espectacle familiar que s’inicia quan les obres d’un aparcament deixen al descobert les restes d’un jaciment arqueològic. A partir d’aquí, els protagonistes de la història, una arqueòloga i els seus “ajudants”, reflexionen sobre la història de la humanitat i la condició humana i ho fan de forma irreverent i provocadora.

Amb propostes com aquesta es vol generar espais de trobada i descoberta del patrimoni cultural i natural del municipi, mitjançant una programació conformada per diferents disciplines d’arts escèniques i estils musicals.

L’actuació començarà a les 21 h i l’entrada serà una aportació voluntària de 2 euros. A les 19:30 h hi ha programada una visita guiada gratuïta per conèixer el jaciment.

Més informació al web del festival a2m.cat.

Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural