Actualitat

Posada en valor de la figura de Terry Broch

Vinculada al món de l'art i publicista de professió, Terry Broch, va viure el darrer terç de la seva vida a Porqueres amb Carles Fontserè.

La visita permetrà conèixer el paper que Terry Broch va tenir en la trajectòria artística i vital de Fontserè.

09/03/23 / Administradora

L'Estudi Taller Carles Fontserè programa aquest dissabte 11 de març una visita guiada centrada en la figura de Terry Broch. La visita permetrà conèixer millor la dimensió professional i humana de la que va ser companya de Carles Fontserè i peça clau per entendre l'obra i la vida de l'artista.

La voluntat de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l'Ajuntament de Porqueres, responsables de la gestió de l'Estudi Taller Carles Fontserè, és la d'aprofundir en el coneixement de la figura de Terry Broch, els seus orígens familiars, la seva vida i la seva trajectòria professional com a publicista i traductora. La visita s'emmarca en els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona a Porqueres i té per objectiu oferir una mirada diferent, que no se centri únicament en el polifacètic artista. sinó que també doni protagonisme a la seva companya Terry Broch.

La visita la duran a terme Isabel Roura i Montse Puigverd, que van conèixer de ben a prop Terry Broch, i que les últimes setmanes s'han submergit a l'Arxiu Comarcal per recopilar material per conèixer amb més detall la vida d'una dona independent i avançada al seu temps i que va ser artífex perquè el treball de Carles Fontserè eclosionés i tingués el ressò que ha tingut, sobretot a partir de l'etapa d'EUA quan els seus camins van estar sempre més entrellaçats.

Per altra banda, la confiança i la intimitat que tenien amb la Terry, sobretot Montse Puigverd, amb qui va treballar molts anys colze a colze, aportarà una visió més personal de la seva figura.

Aquesta visita vol reivindicar la figura de la Terry Broch i la importància que ha tingut en el treball de l'artista Carles Fontserè. A més, també seguirà el guió del dossier pedagògic que s'està elaborant d'aquest espai patrimonial perquè també es reivindiqui i conegui la figura de Terry Broch en l'àmbit educatiu.

Terry Broch
Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural