Actualitat

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona celebra la setena edició del cicle de música "La Pedra Parla", amb tres concerts el 6 i 7 d'agost

  • El primer cap de setmana d'agost, tornarà a ser lloc de pelegrinatge per les persones que estimen la música i el silenci.
  • Les guitarres d'Enrike Solinís interpreten "Ars Lachrimae" el dissabte, el mateix dia es representarà "Acis i Galatea" de Händel i diumenge un quartet de violoncels compartiran els "Tangos de Piazzolla", tres propostes musicals d'alta qualitat artística, especialment dissenyades per conviure amb el silencia quotidià de la comunitat religiosa femenina que l'habita.
  • Les entrades ja es poden adquirir a la web www.codetickets.com. 

15/07/2022 / Administradora

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona serà per setena vegada la seu del cicle exclusiu "La Pedra Parla", una aposta musical d'alta qualitat artística amb tres concerts el cap de setmana del 6 i 7 d'agost. Es tracta d'una proposta artística que posa en valor el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister, el Monestir de Santa Maria de Vallbona, fundat el s. XII i considerat una de les joies del gòtic religiós català.

El cicle musical, que enguany arriba a la 7a edició, està organitzat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i la comunitat del monestir amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vallbona de les Monges i està pensat perquè pugui conviure amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l'habita. La iniciativa vol potenciar l'activitat cultural del territori en espais singulars com són els monuments.

L'edició 2022 de "La Pedra Parla" centralitza els seus concerts al claustre del monestir i consta de tres actuacions, dues el dissabte i una el diumenge.

Les guitarres d'Enrike Solinís, "Ars Lachrimae", amb obres de Bach, Dowland, Mudarra o Vissé, entre altres, donaran el tret de sortida al cicle el dissabte 6 d'agost a les 18.30 hores al claustre. En aquest mateix espai, a les 21.30 hores, es podrà escoltar l'òpera "Acis i Galatea" de Händel. L'obra estarà interpretada per Maria Hinojosa (Galatea), Jorge Morata (Acis), Aurora Peña (Damon), Elías Arranz (Polifem), acompanyats de l'orquestra Ensemble Contratemps. La direcció d'escena anirà a càrrec d'Albert Arribas i el contratenor i també director artístic del cicle, Jordi Domènech, serà l'encarregat de la direcció musical.

La setena edició d'aquest cicle es clourà amb Tangos de Piazzolla a càrrec de Les Mademoicelli, un quartet de violoncels format per Andrea Amador, Irma Bau, Anna Costa i Amaia Ruano. Aquest tercer i últim concert tindrà lloc l'endemà diumenge 7 d'agost a les 12.30 hores al mateix claustre del Monestir de Santa Maria de Vallbona.

"La Pedra Parla" cita obligada de l'estiu

Pel festival, han passat orquestres com ara Vespres d'Arnadí, agrupacions com el Cor Infantil dels Amics de la Unió i l'Ensemble O vos Omnes; grups de cambra com ara Alart Quartet, Quartet Teixidor i La Galanía; i solistes com ara els pianistes Alba Ventura, Lina Tur, Josep Colom i Albert Guinovart; els cantants Raquel Andueza i Marta Mathéu, l'actriu i cantant Anna Moliner, l'organista Juan de la Rubia, entre d'altres.

El Monestir de Santa Maria de Vallbona, escollit l'any 2018 com el Monument Favorit dels Catalans, és una de les joies del gòtic religiós català. El cicle "La Pedra Parla" porta un cop l'any la música dels millors compositors i intèrprets fins aquest monestir cistercenc. La música compartirà protagonisme, doncs, amb el silencia de la comunitat religiosa femenina que l'habita. Amb 800 anys de presència monàstica ininterrompuda, el Monestir de Vallbona, fundat el s. XII, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister.

El cicle de concerts La Pedra Parla forma part de "Viu el Patrimoni", el programa d'estiu que cada any organitza, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la  Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu d'apropar el patrimoni a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d'arreu de Catalunya, a través d'iniciatives culturals ben diverses. A les comarques de Lleida programa a Vallbona de les Monges, El Cogul i Bellpuig.

Venda d'entrades i allotjament

Les entrades i abonament al cicle es poden adquirir en línia a www.codetickets.com.

El preu de les entrades va de 22 a 25 €. L'abonament per als 3 concerts és de 50 € i l'entrada per als menors de 12 anys és gratuïta. Els estudiants de música tenen 2 entrades al preu d'una.

Els interessats en allotjar-se poden adreçar-se a l'Hostatgeria del Reial Monestir, on poden fer la seva reserva, de dilluns a divendres de 10.00 a 12.00 h trucant al telèfon 618 876 004 o adreçant-se al correu electrònic: hostatgeria@monestirvallbona.cat i també al Hotel Balneari Oca Rocallaura, 973 330 632, www.ocahotels.com/hoteles/hotel-balneario-oca-rocallaura, a Rocallaura.

 

Postal
Més Actualitat
Accessibilitat

22/05/22
Apareixen noves figures inèdites al conjunt de pintures rupestres

  • El projecte de recerca ha permès obtenir noves dades sobre les pintures rupestres, descobrir-hi noves figures i millorar el coneixement sobre els processos creatius que va experimentar aquest conjunt en l'època prehistòrica.
  • S'ha generat un model en 3D de la roca i un nou calc digital, que serviran per a futures aplicacions, tant per a la conservació com per a la divulgació d'aquest espai.
  • Un nou espai web permet apropar la recerca a tots els públics i, alhora, fer-hi una visita virtual amb un nivell de detall, qualitat i informació únics.

30/07/2021
Castellterçol recorda la figura de l'etno-coreògraf Manuel Cubeles i Solé (1920-2017) amb motiu del centenari del seu naixement

  • L'acte s'inclou en la commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba que se celebra cada any el dia 1 d'agost a la Casa Museu Prat de la Riba de Castellterçol.
  • L'acte se centrarà a aprofundir en la figura de Manuel Cubeles amb motiu dels cent anys del seu naixement i comptarà, també, amb l'espectacle de dansa "La difícil senzillesa" de l'Esbart Marboleny de les Preses.

15/07/22
La Coral Càrmina dona el tret de sortida al Festival de Música de Sant Pere de Rodes amb una producció pròpia per commemorar el Mil·lenari del Monestir

  • El concert serà un viatge musical de mil anys que culminarà amb l'estrena de l'obra nova "Tu es Petrus" del compositor català establert a Nova York, Adrià Barbosa.
  • El concert commemoratiu tindrà lloc aquest dissabte a l'església del monestir a les vuit del vespre.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural