activitats educatives

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes
Sant Pere de Rodes: un joc de rol
Quan?

Tot l'any

On?

Conjunt monumental de Sant Pere de Rodes

L’objectiu de l’activitat és la descoberta de Sant Pere de Rodes i de la realitat social de l’edat mitjana a través d’un joc de rol que convertirà l’alumnat en el protagonista de la història. Cada alumne o alumna assumirà un personatge, amb una identitat específica, i que forma part d’un grup o estament social. Els i les alumnes, ja sigui individualment o com a integrants del grup, hauran de col·laborar entre si per poder assolir l’objectiu final.

Tot l'any

L’acció se situa al mes de maig del 1408. Al cap de dotze mesos, el 3 de maig de 1409, se celebrarà l’Any Sant al monestir. Al llarg de vuit dies, milers de persones pelegrines aniran fins al monestir buscant el perdó dels seus pecats. Per poder acollir tota aquesta gent i poder dur a terme l’Any Sant, caldrà, però, que tota la societat que viu a la muntanya hi col·labori i superi un seguit de proves.

Nivell educatiu: educació primària (CS)

Durada: 2 h

Recomanacions per a l’etapa de represa i «nova normalitat» per a la realització d’activitats educatives i activitats dinamitzades.

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural