activitats educatives

Castell de Miravet
Explorem el castell de Miravet
Quan?

Tot l'any

On?

Castell de Miravet

L’alumnat es convertirà per un dia en un equip d’exploració. Els exploradors i les exploradores, equipats amb cinta mètrica, prismàtics, lupes, brúixoles i molt més, recorreran el castell de Miravet emprant les matemàtiques, l’observació i el seu enginy per descobrir com va ser construït. Què podem fer al castell amb uns prismàtics, una brúixola o una cinta mètrica? Entre altres coses, observarem atentament el paisatge per poder entendre la importància de Miravet i la raó del seu emplaçament, aprendrem a orientar-nos amb l’ajuda d’una brúixola, i mesurarem els carreus per conèixer com va ser construït el castell.

Tot l'any

Alguns dels objectius d’aquesta activitat són relacionar les dades obtingudes al llarg de l’activitat amb la construcció i ocupació del castell de Miravet, així com amb l’orde del Temple i les seves característiques; reconèixer l’entorn del castell; identificar-ne els elements principals; entendre la importància de l’emplaçament de Miravet, i fomentar el respecte i la valoració del patrimoni cultural.

Nivell educatiu: educació primària

Durada: 2 h

Recomanacions per a l’etapa de represa i «nova normalitat» per a la realització d’activitats educatives i activitats dinamitzades.

Explorem el Castell de Miravet

 

Materials educatius

Explorem el Castell de Miravet (Guia educadora)

Expedició Miravet (Dossier exploració)

Explorem el Castell de Miravet! (Professorat)

Explorem el Castell de Miravet (Guia primària)

Logo

accessibilitat | avis legal i privacitat | política de galetes | © Departament de Cultura 2018 Agència Catalana del Patrimoni Cultural