20è aniversari | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

El 2 de desembre de 2020 es va celebrar, al Palau de la Generalitat de Catalunya, l'acte de commemoració del 20è aniversari de la inscripció a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO del Conjunt Arqueològic de Tàrraco i les esglésies romàniques de la Vall de Boí a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Mira els vídeos commemoratius del 20è aniversari:  

“Un patrimoni reconegut per la UNESCO i, per tant, reconegut pel món”

Ramon Ten, arqueòleg i excap de Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. Va representar la candidatura de les Esglésies romàniques de la Vall de Boí i del Conjunt arqueològic de Tàrraco, en la reunió del Comité de Patrimoni Mundial reunit a Cairn, Australia, l’any 2000.

“El patrimoni forma part del dia a dia i de la identitat de la gent de la Vall de Boí"

Cristina Castellà és tècnica del Centre del Romànic de la Vall de Boí, seu del Consorci Patrimoni Mundial. Va rebre l’encàrrec d’escriure la justificació de per què les esglésies romàniques de la Vall de Boí havien de ser Patrimoni Mundial.

“El Conjunt arqueològic de Tàrraco i les Esglésies de la Vall de Boí són un patrimoni únic i irrepetible, no ho trobem a cap altre lloc del món"

Mercè Costa és arquitecta i gestora del Patrimoni Mundial a la Generalitat de Catalunya, la institució del país que vetlla perquè aquest valor universal i excepcional perduri. Té el deure de garantir la seva conservació, avançar en el seu coneixement i difondre els valors que ens dona aquest patrimoni reconegut a escala mundial.

“Si el patrimoni no és de la ciutadania, què estem fent?”

Jordi Tesseras és arqueòleg i vicepresident d'ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs), organització internacional no governamental que assessora UNESCO. Ell va formar part del grup de persones que van viure el moment en el que es gestava la candidatura del Conjunt arqueològic de Tàrraco, al Congrés d’Arqueologia Clàssica.