Preguntes freqüents | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Els ulls de la història. L’experiència didàctica és gratuït?
Sí, és un recurs educatiu totalment gratuït per als centres de secundària de Catalunya.
 
Quins monuments presentarà Els ulls de la història. L’experiència didàctica i a partir de quan estaran disponibles? 
 
Com podem sol·licitar Els ulls de la història. L’experiència didàctica?”
Podeu sol·licitar l'experiència a través d'aquest enllaç. 

Es tracta d’un dispositiu gran, i caldrà assegurar-nos que el vostre centre educatiu el pugui acollir. Per aquesta raó, després de completar el primer formulari, l’equip del projecte Els ulls de la història es posarà en contacte amb vosaltres per continuar els passos de la reserva.

Amb quina antelació cal fer la sol·licitud de reserva?
És recomanable fer la sol·licitud al més aviat possible. D’aquesta manera, disposarem de més temps per tramitar i revisar cada petició amb les seves necessitats corresponents. Tot i això, la sol·licitud estarà oberta al llarg de tot el curs, ja que s’incorporaran noves experiències de manera progressiva.

Un cop sol·licitada l’experiència didàctica i enviada la informació necessària, es pot fer alguna modificació o cancel·lació de la reserva?
Si voleu fer algun canvi o cancel·lació un cop feta la reserva, caldrà que us poseu en contacte amb nosaltres a través de correu electrònic i ens indiqueu l’acció que voleu fer.
Per ser més eficients, us recomanem que reviseu amb atenció tota la informació i documentació que s’ha d’omplir als formularis, i que ens els envieu amb la màxima precisió i seguretat possible pel que fa a les dades.
 
Quines característiques ha de tenir el nostre centre per rebre l’experiència didàctica?
El centre ha de disposar d’un espai tancat, diàfan (sense cap columna al mig), amb el terra anivellat i d’un material dur (no sorra o similars). Ha de cobrir un mínim d’entre 150 i 200 m2.
 
En cas que la sala tingui llum natural, s’ha de poder tapar, a fi que la il·luminació solar no incideixi directament en el muntatge.
També serà necessari disposar de clau per tancar l’espai quan estigui buit. I caldrà deixar el lloc inhabilitat durant els dies de l’activitat.
 
Què passa si el nostre centre és massa petit però volem gaudir del recurs educatiu?
En cas que el centre no tingui les característiques per acollir l’espai immersiu, es podrà optar per algunes alternatives. Si al vostre municipi hi ha un altre centre educatiu de secundària interessat en aquesta proposta, pot sol·licitar-la i oferir-se com a “centre acollidor”. Això permetrà que altres centres del municipi puguin fer ús de les instal·lacions per gaudir d’Els ulls de la història. L’experiència didàctica.
 
Si no som un centre de secundària, podem accedir a l’experiència didàctica?
De moment, l’experiència didàctica està dirigida únicament al primer cicle d’ESO, amb la possibilitat d’obrir-se a altres cursos en el futur.
 
Com funciona l’assignació de les dates per portar l’experiència didàctica al nostre centre?
Després de la primera presa de contacte entre el centre educatiu i l’equip d’Els ulls de la història, s’exposarà una preferència de dates.
 
Segons el volum de sol·licituds, la ubicació, la tipologia de centre i la preferència de dates, es procurarà seguir l’assignació desitjada. Tot i això, agrairem la flexibilitat dels centres per rebre l’activitat en altres moments del curs.
 
Quin rol haurà de tenir el professorat al llarg d’aquesta experiència?
El professorat té l’opció de treballar a l’aula els continguts didàctics previs i posteriors a l’experiència.
 
L’experiència immersiva serà guiada i gestionada per l’equip de mediació del projecte, i el professorat només haurà de proporcionar-li acompanyament i suport en moments puntuals de l’activitat.